Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp
Gamlebys nya hälsocentral.
Nyhet 2023-11-24

Nya lokaler för hälsocentralen i Gamleby

Hälsocentralen i Gamleby flyttar och får ny adress. Från och med måndagen den 27 november finns hälsocentralen på den nya adressen Västerviksvägen 6B i Gamleby.

Maria Nilsson, verksamhetschef på Gamleby hälsocentral, betonar att den nya hälsocentralen innebär en betydande förbättring både för medarbetare och patienter.

– Vi är väldigt glada över att äntligen kunna välkomna våra patienter till den nya hälsocentralen, de kommer mötas av en ljus och trevlig miljö och allt samlat på ett plan, säger Maria Nilsson verksamhetschef för hälsocentralen.

Tillsammans med sina 20 medarbetare flyttar nu teamet till sin nya arbetsplats.

–Att kunna samla personalen i lokaler som utgår från våra behov är ett stort lyft för verksamheten. Vi ser verkligen fram emot flytten och de möjligheter som den ger, fortsätter hon.

En modern och välutrustad hälsocentral

Den nya hälsocentralen är 1 500 kvadratmeter stor och trots att det är många rum fylls de allra flesta upp. Specialanpassade undersökningsrum, så som bensårsrum med en specialstol, ett gynekologiskt undersökningsrum samt specialrum för både ögon- och öronundersökningar, finns på plats. Nära entrén ligger tre provtagningsrum, de innebär stor skillnad för undersköterskorna då det kommer att underlätta arbetet och ge varje patient enskildhet när proverna ska tas.

Den nya hälsocentralen har även ett infektionsrum med egen ingång för patienterna som då inte riskerar att smitta andra, plus en sluss där medarbetare kan byta om före och efter besöket. I nära anslutning till akutrummet finns plats för ambulansen att köra in för att hämta patienter för vidare transport. Hälsocentralen är också utformad så att tillexempel vaccinationer ska kunna genomföras på ett effektivt och säkert sätt vid behov.

Vägen till hälsa

Runt omkring hälsocentralen pågår fortfarandet bygg- och anläggningsarbetet. Det intilliggande särskilda boendet som är den närmaste grannen förväntas vara färdigställt i januari. Dessutom planeras byggnationen av en angränsande parkeringsplats med cirka 50 platser under våren för att underlätta för både personal och besökare. Fram tills att allt är i sin ordning kommer området vara tydligt uppmärkt med skyltar så att ingen ska gå fel tills dess att allt är färdigställt.

Uppdaterad 24 november 2023 Lämna synpunkter på innehållet