Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp
Bild på personalen på Gamleby hälsocentral.
Nyhet 2024-02-28

Invigning och öppet hus på nya hälsocentralen i Gamleby

Många nyfikna invånare kom till invigningen av den nya hälsocentralen i Gamleby. Det var med stort engagemang och glädje som invånare, medarbetare och tidigare anställda träffades i de nya lokalerna.

– Med trygghet och effektivitet ska vi fylla dessa lokaler, avslutade Maria Nilsson, verksamhetschef sitt invigningstal och välkomnade besökarna in till hälsocentralen.

Besökarna möttes med öppna armar när de steg in genom dörrarna till den nya hälsocentralen. Det bjöds på snittar och bubbel och besökarna fick gå en rundtur och utforska de olika rummen. Under minglet i korridorerna delade besökarna glada ögonblick med medarbetarna och utbytte sina intryck om den nya hälsocentralen.  

"Vad stort det är", "det är härligt att det satsas i Gamleby", "vad fint ni har fått det",  var några av de kommentarer som besökarna bjöd på. Den lokala konsten som pryder väggarna blev också en framstående del av besöket och var mycket uppskattad.

Bild på medarbetarna Ida Sällberg och Elin Davidsson.

Ida Sällberg till vänster och Elin Davidsson till höger på bilden är båda medicinska sekreterare och väldigt glada över sin nya arbetsplats.

Foto: Luise Guse

Stora, nya lokaler är uppskattat hos de 20 medarbetare som idag arbetar på hälsocentralen. Möjligheten att kunna samlas i rymliga och moderna utrymmen underlättar för samarbete och effektivitet i vardagen.

Byggd på 1,500 kvadratmeter erbjuder den nya lokalen specialanpassade undersökningsrum, inklusive bensårsrum, gynekologiskt undersökningsrum, samt rum för ögon- och öronundersökningar.

–Det är så härligt, allt är på samma våningsplan. Det är stort och rymligt och vi har egna rum som vi kan arbeta i. Det är verkligen motivationshöjande och en möjlighet för oss som jobbar här! säger Ida Sällberg som arbetar som medicinsk sekreterare på hälsocentralen. 

–Det är verkligen ett stort lyft, säger kollegan Linnéa som har varit delaktig under hela flytten.

Det första spadtaget till den nya hälsocentralen togs i augusti 2022. I slutet av november öppnades dörrarna till den nya hälsocentralen upp som man numera hittar på Västerviksvägen 6B.

Chefen Maria Nilsson håller tal.

Maria Nilsson håller tal under invigningen.

Foto: Luise Guse

Uppdaterad 28 februari 2024 Lämna synpunkter på innehållet