Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp
Huvudentrén vid Oskarshamns sjukhus
Pressmeddelande 2023-09-13

Allt fler fast anställda vid Oskarshamns sjukhus

Oskarshamns sjukhus har goda förutsättningar att med egna medarbetare skapa en långsiktig och hållbar verksamhet.

Det konstaterade hälso- och sjukhusdirektör Johan Rosenqvist när han informerade regionstyrelsen på onsdagen om bemanningssituationen på sjukhuset. Bakgrunden är debatten kring sjukhuset den senaste tiden.

- Oskarshamns sjukhus har de senaste tio åren aldrig haft så många tillsvidareanställda medarbetare som i år. Vi erbjuder också hyrpersonal som jobbat i våra verksamheter en anställning inom regionen, säger Johan Rosenqvist.

Totalt har sjukhuset i dag 342 tillsvidareanställda medarbetare, att jämföra med 318 för tio år sedan. När det gäller antalet sjuksköterskor var de 137 för tio år sedan mot 129 i dag. I förhållande till 2018 är det dock en ökning med 11 personer.

Medicinkliniken har i dag 115 tillsvidareanställda medarbetare, två fler än 2013. När det gäller sjuksköterskor var 46 tillsvidareanställda 2013 mot 40 i år. De senaste åren har antalet regionanställda sjuksköterskor legat stabilt.

På medicinkliniken finns i dag 9 överläkare eller specialistläkare och 4 ST-läkare, totalt 13 läkare. Det ska jämföras med tjänsteförteckningens 18. I början av året fanns 10 ST-läkare vid kliniken.

På akutkliniken var 58 tillsvidareanställda 2013 mot 56 i år. Antalet sjuksköterskor 2013 var 28 mot 26 i år.

Från den 1 oktober är inga hyrbolag med allmänsjuksköterskor inbokade till Oskarshamns sjukhus. Något som ger goda förutsättningar att med egna medarbetare skapa en långsiktig och hållbar verksamhet. Ett viktigt mål är att ha fast anställda medarbetare med rätt kompetens på sjukhuset.

- Sjukvården i Sverige står inför stora förändringar de närmaste åren. Det gäller också vården i Kalmar län och våra tre sjukhus, säger Johan Rosenqvist.

Uppdaterad 13 september 2023 Lämna synpunkter på innehållet