Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp
Läkarstudenterna Ghadir Halal, Hanna Gustavsson och Ludvig Ellison samtalar i matsalen uppe i läkarprogrammets lokaler på Länssjukhuset i Kalmar.

Läkarstudenter vid LiU

Du som går Läkarprogrammet vid Linköpings universitet (LiU) har möjlighet att välja Kalmar som studieort för din kliniska utbildning.

I Kalmar når du mycket hälso- och sjukvård, inklusive primärvård och psykiatri, med en kort cykeltur eller några minuters resa med stadsbussen. Både Länssjukhuset i Kalmar och flera av stadens hälsocentraler ligger nära Kalmar centrum och det är där du i första hand kommer att få göra dina kliniska utbildningar. 

Boende och pendling

Hyresvärden Kalmarhem erbjuder bostadgaranti för läkarstudenterna som väljer Kalmar som studieort.

Om Studentbostadsgaranti för läkarstudenter på Kalmarhems webbplats

Om det skulle bli aktuellt med pendling till en närliggande tätort rör det sig om en restid på max 30 minuter med kollektivtrafik. Pendlingsresan kommer du inte att behöva betala själv.

Kalmar har också bra förbindelser till flera större städer. Direkttåg till Linköping tar tre timmar. Direkttåg till Köpenhamn och Göteborg tar båda strax under fyra timmar. Direktflyg till Stockholm tar cirka en timme.

Bibliotek och träningscenter

Du kommer att ha kvar dina behörigheter till Medicinska biblioteket (MB). Du kommer också få tillgång till vårt eget medicinska e-bibliotek, som drivs av Linnéuniversitetets bibliotek.

Vår motsvarighet till Clinicum heter Kompetenscentrum (KC) och finns i närheten av läkarprogrammets lokaler på sjukhuset. Där får du möjlighet att praktiskt öva på dina teoretiska inhämtade kunskaper.

Studentliv

Läkarstudenterna på studieort Kalmar får ta del av Kalmars studiesociala liv precis som Linnéuniversitetets studenter.