
Region Kalmar län har bästa sjukhusmaten, igen
Sjätte raka titeln. Sjukhusmaten i Region Kalmar län rankas högst i landet – igen.
Vid sidan av de direkta vårdfrågorna i Nationell patientenkät har patienterna också fått säga vad de tycker om sjukhusmaten. Sedan mätningen 2014 har Region Kalmar län fått högst betyg och 2025 års mätning är inget undantag. 85,1 procent var nöjda med maten i Region Kalmar län, jämfört med 74,6 om man tar genomsnittet för landets alla sjukhus. Eftersom mätningen görs vartannat år är det sjätte gången i rad som regionen får högst betyg.
– Att återigen vara bäst i landet är långt ifrån självklart då vi är många regioner som kämpar om att få nöjda patienter. Jag är enormt stolt över alla som på olika sätt bidragit till att vi lyckats så bra, säger Sara Wändesjö, chef för kost och lokalvård i Region Kalmar län.
Att få till den bästa sjukhusmaten är ett lagarbete där det inte bara är kockarna som ska lyftas fram. Region Kalmar län har dessutom måltidsvärdar som serverar maten till patienterna.
– På det sättet äger kostverksamheten hela måltidskedjan, från att maten lagas till att den serveras. Det är ett stort engagemang och lagarbete som ligger bakom, säger Sara Wändesjö.
Mer information
Sara Wändesjö, chef för kost och lokalvård i Region Kalmar län: 010-358 65 70
Mikael Sangrud, kost Västervik, 1:a linjens chef: 010-358 57 18
Cajsa Sötterman, kost Kalmar, 1:a linjens chef: 010-358 40 79
Anthony Ouvrard, kost Oskarshamn, 1:a linjens chef: 010-358 28 54