Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp
Medarbetare på operationsenheten

Utbildningsanställning

Ta chansen och läs till specialistsjuksköterska eller barnmorska, samtidigt som du behåller din lön under studietiden.

Som anställd i Region Kalmar län har du möjlighet att söka en så kallad utbildningsanställning. En utbildningsanställning ger dig möjlighet till att läsa vidare till specialistsjuksköterska eller till barnmorska på arbetstid med bibehållen lön. Du kan söka utbildningsanställning till bland annat anestesisjuksköterska, barnsjuksköterska, intensivvårdssjuksköterska, operationssjuksköterska och till barnmorska. När du genomfört din utbildning blir du anställd på den verksamhet där du senare ska jobba. 

Wiktoria Liv har haft en utbildningsanställning och arbetar idag som anestesisjuksköterska på Oskarshamns sjukhus. Utbildningsanställningen är en möjlighet att vidareutbilda sig utan att behöva ta några lån men ändå ha en inkomst varje månad.

–Det är en förmån att få utbildningen betald. Jag tyckte det var väldigt skönt att slippa lånen och kunna studera fast man har familj. Det är roligt att utvecklas och få mer kunskap. Det är absolut tufft och man får lägga ned en massa tid och energi på studierna, men det är skönt när man kan känner att man kan nya saker, säger Wiktoria.

Utbildningsanställningar erbjuds höst och vår i samband med ansökan till högskola och universitet. De annonseras ut i februari/mars inför utbildningsstart på hösttermin och i september för utbildningsstart till vårtermin.