Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp

Verksamhetschef till Borgholms hälsocentral

Primärvårdsförvaltningen

Vi välkomnar dig som vill vara med och skapa förutsättningar som behövs för att förmedla en god hälso- och sjukvård nu och i framtiden. Chefsuppdraget innebär att leda en organisation i ständig förändring där vi möter invånarnas behov och samtidigt ställer om till en mer nära vård.

Som chef hos oss arbetar du utifrån det utvecklande ledarskapet (UL). Det kännetecknas av att du agerar föredöme, visar personlig omtanke och inspirerar och motiverar dina medarbetare. Läs gärna mer om det här: utvecklande ledarskap.

Vi erbjuder en mängd förmåner såsom friskvårdsbidrag, föräldrapenningtillägg, löneväxling och mycket mer. Vi bryr oss om våra medarbetare och strävar efter att vara en av Sveriges bästa arbetsgivare!

Om dig

Vi söker en erfaren chef med relevant akademisk examen. Har du arbetat med utvecklingsarbete och har en ledarskapsutbildning är det meriterande.

I vår organisation står vi för öppet, engagerat och kunnigt, därför är det viktigt att du som ledare är lyhörd och har förmågan att skapa ett öppet arbetsklimat som utgör en grund för delaktighet och engagemang hos dina medarbetare. Vidare är du tydlig och trygg som ledare och driver verksamheten framåt tillsammans med dina medarbetare.

Förutom planering, drift och uppföljning så är samverkan med andra aktörer viktigt. Stor vikt läggs vid dina personliga ledaregenskaper.

Chefskapet är tidsbegränsat och omfattningen på chefsuppdraget kan diskuteras. Vi erbjuder dig en tillsvidareanställning i organisationen inom ditt yrke.

Din framtida arbetsplats

Hälsocentralen är ledande vad gäller utvecklingen av framtidens primärvård. Utvecklingsarbete sker löpande och alla yrkeskategorier är med och bidrar.

Som chef för hälsocentralen är du en del i primärvårdsförvaltningen där vi samarbetar över organisatoriska gränser.  Det finns ett starkt samarbete mellan kommun, ambulans och Länssjukhuset i Kalmar vad gäller vårt Hemsjukhus som syftar till att skapa trygghet i hemmet för äldre och svårt sjuka. Läs gärna mer om Borgholmsmodellen och Hemsjukhuset. Vår verksamhet finns även i Löttorp där vi bedriver vår filial.

Hälsocentralen har nya fina lokaler, fint beläget med havsutsikt i centrala Borgholm. Det finns en mångfald av engagerade medarbetare vad gäller ålder, bakgrund och erfarenheter som trivs på arbetet. Vi alla jobbar mot samma mål och fokus med patienten i fokus.

Vi är en del av Primärvårdsförvaltningen som erbjuder hälso- och sjukvård i hela Kalmar län. Vi finns både i större städer och på mindre orter. Tillsammans är vi cirka 900 medarbetare som jobbar med att främja hälsa i alla möten.

Region Kalmar län ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi är över 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Hos oss får du många förmåner och ett av Sveriges bästa kollektivavtal. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete – varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Region Kalmar län erbjuder alla medarbetare en anställning på 100%. Om du arbetar deltid men önskar arbeta heltid kan utökning av tjänst erbjudas vid annan arbetsplats.

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2024/464

Placering/enhet:

Primärvårdsförvaltningen

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2024-08-25
Upplysning om tjänsten

Niklas Föghner, Primärvårdsdirektör

010-3589999
Upplysning om tjänsten

Maria Enge Jonsson, HR chef

010-3588466
Upplysning om tjänsten

Gerd Bergström, Vision

010-3582416
Upplysning om tjänsten

Pia Atle, vårdförbundet

010-3583720
Upplysning om tjänsten

Alexandra Fondahlius, Akademikerförbundet SSR

010-3581374.
Upplysning om tjänsten

Sofi Hild, Psykologförbundet

010-3586230
Upplysning om tjänsten

Micaela Seinegård, Kommunal

010-3581509
Upplysning om tjänsten

Erik Stomrud, Läkarförbundet

070-8888955

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30