Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp

Sjuksköterska Alkoholmottagningen Västervik

Primärvårdsförvaltningen

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett givande och spännande vikariat på Alkoholmottagningen, en öppenvårdsmottagning inom Primärvårdsförvaltningen i Västervik. Vård och behandling är riktad till vuxna personer med alkoholproblematik i form av riskbruk, missbruk och beroende. Vår mottagning erbjuder möjligheten att få ta del av ett litet, men mycket engagerat arbetslag. Vi värdesätter laganda samt förmågan och viljan till självständigt arbete. Kompetensutveckling är en viktig del i arbetet. I kombination med det självständiga arbetet kommer du ha ett tätt samarbete med dina övriga kollegor på mottagningen.

Arbetsuppgifterna består bland annat av behandlingsarbete i form av motiverande samtal med stor vikt vid gott bemötande till patienter med alkoholproblematik av olika grad. Vi erbjuder olika behandlingsupplägg utifrån individanpassad målsättning. Vi arbetar med kontrollerat drickande samt alkoholfrihet utefter gemensam målsättning tillsammans med patienten. Som sjuksköterska kommer du att få göra bedömningar i samband med abstinensbehandlingar. Vi erbjuder också samtalsstöd till anhöriga.

Vi söker

Med anledning av att en av våra medarbetare går på tjänstledighet söker vi nu en vikarierande efterträdare. Ett utmärkt tillfälle att prova på något nytt, spännande och annorlunda. Vikariatet kan också eventuellt leda till en tillsvidareanställning.

För att vara aktuell för tjänsten behöver du vara legitimerad sjuksköterska. Vi söker dig som vill arbeta med patienten i fokus. Ditt intresse för bemötande och engagemang är viktigt då vi stöttar patienter med fokus på förändring av alkoholvanor. Vi söker dig som är ansvarstagande och kan arbeta självständigt utifrån egen planering och struktur. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Vår mottagning består av ett litet team på 2 sjuksköterskor, 1 kurator samt 2 konsultläkare.
Alkoholmottagningen är en egen enhet som servar hela Västerviks område. Vi är en öppenvårdsmottagning där du kommer arbeta i egen tidbok. Arbetet är självständigt men vi hjälps ständigt åt i arbetsgruppen. Regelbunden handledning erbjuds. Möjligheter till utbildning inom området finns.

Vår arbetsplats befinner sig med fördel under samma basenhet som Stora Trädgårdsgatans Hälsocentral vilket medför ett varierat antal medarbetare och ett gott samarbete. Det är en varm och trevlig arbetsplats där alla känner stort engagemang för det vi gör.

Om du vill vara en del av oss och ta chansen att prova på något nytt är du välkommen med din ansökan!

Vi är en del av Primärvårdsförvaltningen, som erbjuder hälso- och sjukvård till hela Kalmar län. Vi finns både i större städer och på mindre orter. Med allmänmedicin som vår utgångspunkt ser vi människan i ett helhetsperspektiv och arbetar för att främja hälsa i alla möten.
Primärvårdsförvaltningen är en del av Region Kalmar län. Tillsammans är vi 7 000 medarbetare som jobbar för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.


Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2023/758

Placering/enhet:

Primärvårdsförvaltningen

Anställningsform:

Tidsbegränsad anställning

Anställningstid:

Tidsbegränsad

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2023-10-17
Upplysning om tjänsten

Daniel Johansson, Verksamhetschef

0490-86221
Upplysning om tjänsten

Elin Pentakota, Sjuksköterska

0490-87251
Upplysning om tjänsten

Mikael Lilja, Sjuksköterska

0490-87252
Upplysning om tjänsten

Marcus Svensson, Vårdförbundet

0490-87498

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30