Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp

Leva och bo i Kalmar län

Väljer du att bo och jobba här väljer du ett rikare liv där du kan kombinera karriär, familjeliv och fritid.

500 mil kust med hela Smålandskusten och alla skärgårdsöar. Och här finns också djupa skogar och öppna landskap. Du kanske tänker att du vill bo i en stad med ösigt uteliv, mysiga pubar och krogar, fullt av studenter och stort utbud på konserter och sportevenemang. Kanske vill du följa fotbollslaget i allsvenskan, bästa speedwayteamet eller hockeylaget.

Nära till mycket

Tänk att du vill ha bara några minuter till jobbet. Eller så vill du bo lite mer ute på landet, lagom pendlingsavstånd på max ett par mil men nära till böljande djupa skogar och fiske i någon insjö. För andra lockar Öland med sol och bad, kanske segling, vindsurfing eller golfbana med första utslag över en vik i Kalmarsund.

Du tar dig lätt till Stockholm, Göteborg och Malmö via tåg, buss eller flyg beroende på vart i länet du befinner dig. 

Utbildning

I länet finns fem folkhögskolor, Högalid som ligger strax utanför Kalmar, OskarshamnVimmerbyGamleby och Ölands folkhögskola

Vi har också komvux och Linnéuniversitetet som erbjuder både distansutbildningar och utbildningar på campus i Kalmar. 

Arbetsmarknad

Arbetslivet i länet är rikt och varierande, från stora företag och industrier som Scania, OKG, Xylem, Kährs och SAFT, till mellanstora och små företag inom exempelvis energi- och miljöteknik, plast, e-handel, verkstad och trä. Vi har även tusentals entreprenörer inom jordbruk. Och så vi - Region Kalmar län - länets största arbetsgivare med 7000 medarbetare. 

Jobb hos oss för närstående

Har du någon i din närhet som också behöver arbete är du välkommen att höra av dig till någon av våra HR-konsulter. De kan ge dig information och hjälpa till med goda kontakter som kan leda till jobb för exempelvis en familjemedlem.

Du hittar lediga jobb hos andra företag och organisationer på Arbetsförmedlingens Platsbank.