Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp
bild för annons HR-chef

HR-chef

IT-förvaltningen

Vi erbjuder dig en viktig roll som HR-chef på IT-förvaltningen som ansvarar för att utveckla och förvalta länets största IT-miljö. Hos oss får du möjlighet att driva och vara delaktig i utvecklingsfrågor i en organisation där samverkan, lärande organisation och kompetensutveckling är viktiga grundstenar.

Uppdraget innebär att arbeta både strategiskt och operativt med HR-processer inom områdena rekrytering och kompetensförsörjning, hälsa och arbetsmiljö, avtal och arbetsvillkor samt chef- och medarbetarskap. Tillsammans med förvaltningens HR-konsult arbetar du med att stödja förvaltningens chefer i ett öppet, kunnigt och engagerat chef- och medarbetarskap. I Region Kalmar län har vi valt att arbeta med och utbilda chefer inom det utvecklande ledarskapet (UL), det kännetecknas av att som ledare vara ett föredöme, visa personlig omtanke och kunna inspirera och motivera sina medarbetare. I rollen som HR-chef bidrar du till ett gott samverkansklimat med fackliga företrädare. Du har möjlighet till ett brett kontaktnät inom Region Kalmar läns HR-organisation och du samarbetar med HR-chefskollegor inom andra förvaltningar samt regionstaben.

Tjänsten är placerad i enheten IT Stab som stöttar IT-förvaltningens ledning och verksamhet för att driva utvecklingsfrågor som berör hela IT-förvaltningen. Du rapporterar till IT-direktör samt ingår i förvaltningens ledningsgrupp. Din arbetsplats är i våra lokaler i centrala Kalmar.

Läs gärna mer om vår IT-verksamhet inom Region Kalmar län

Vi arbetar med löpande urval, vilket innebär att vi kan komma att kalla till intervju före sista ansökningsdag, skicka därför gärna in din ansökan redan idag.

Om dig

Vi söker dig som har en universitets- eller högskoleexamen inom HR alternativt annan utbildning och yrkeserfarenhet som bedöms likvärdig. Du har flera års erfarenhet av kvalificerat HR-arbete på såväl strategisk som operativ nivå.

Du är prestigelös, har en god kommunikativ förmåga och lägger stort engagemang i ditt arbete. Som person är du initiativtagande, sätter igång aktiviteter och ser till att resultat uppnås. Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt. Det är viktigt för dig att skapa goda, professionella relationer och du trivs i en roll där du har många samverkansytor och arbetar bra tillsammans med andra människor.

Din framtida arbetsplats

Jobba med IT som gör samhällsnytta! IT-förvaltningen finns till för att underlätta för de olika verksamhetsområdena så att de kan sätta patient och invånare i fokus. Det ställer extremt höga krav på den IT vi levererar. Vårt uppdrag är att ansvara för en tillgänglig och säker IT-miljö samt att i nära samverkan med Region Kalmar läns alla verksamheter driva och stödja arbetet med digitaliseringens möjligheter. I IT-förvaltningen finns cirka 180 medarbetare på orterna Kalmar, Oskarshamn och Västervik.

Region Kalmar län ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi är över 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Hos oss får du många förmåner och ett av Sveriges bästa kollektivavtal. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete – varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Region Kalmar län erbjuder alla medarbetare en anställning på 100%. Om du arbetar deltid men önskar arbeta heltid kan utökning av tjänst erbjudas vid annan arbetsplats.

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2024/140

Placering/enhet:

IT-förvaltningen

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2024-04-21
Upplysning om tjänsten

Per Engström, IT-direktör

010-3580257
Upplysning om tjänsten

Mats Tyrbo, Vision

010-3580000vxl
Upplysning om tjänsten

Lina Kinnander Jarl, Vårdförbundet

010-3580000vxl

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30