Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp
bild för annons Chef IT Stab

Chef IT Stab

IT-förvaltningen

Vi erbjuder dig en nyckelposition inom Region Kalmar läns IT-verksamhet med ansvar för planering, ledning och samordning av enheten IT Stab. Du arbetar som rådgivare till IT-direktör och ledningsgruppen samt leder stabens arbete.

Du bereder beslutsunderlag, förverkligar fattade beslut i olika forum samt följer upp utfall. I din roll samordnar du genomförande av strategiska initiativ. För dig är det viktigt att omvärldsbevaka och du har ett helhetsperspektiv för hela IT-förvaltningen.

Enheten IT Stab ansvarar för IT-förvaltningens övergripande lednings- och styrprocesser. Enheten driver förvaltningsövergripande planarbete, verksamhetsuppföljning och agerar ledningsstöd. IT Stab utvecklar IT-förvaltningens verksamhet genom både strategiskt och koordinerande arbete. I enheten ingår avtalscontroller, chefsarkitekt, HR-chef, HR-konsult, informatiker, IT-strateg, licensansvarig och verksamhetsutvecklare. Du ser till att de olika kompetenserna tillvaratas på rätt sätt i olika uppdrag.

Vi vill att du som chef leder, samordnar och utvecklar enhetens verksamhet och ansvarar för att uppsatta mål förverkligas tillsammans med medarbetarna. Du har förmåga att stimulera och entusiasmera medarbetarna att arbeta med ständiga förbättringar för att nå framgång och bra resultat. Arbetet spänner över ett brett område och innehåller allt från dagliga operativa frågor till övergripande strategier och planer. Du är väl förtrogen med ett processorienterat arbetssätt och säkerställer att införda processer efterlevs.

Du rapporterar till IT-direktör och ansvarar för enhetens verksamhet, ekonomi, personal och arbetsmiljö och du ingår i ledningsgruppen. Din arbetsplats är i våra lokaler i centrala Kalmar.

Läs gärna mer om vår IT-verksamhet inom Region Kalmar län

Vi arbetar med löpande urval, vilket innebär att vi kan komma att kalla till intervju före sista ansökningsdag, skicka därför gärna in din ansökan redan idag.

Om dig

Vi söker dig som har relevant universitetsutbildning alternativt annan utbildning samt yrkeserfarenhet som bedöms likvärdig. Du har mångårig erfarenhet av att arbeta i komplexa systemmiljöer i större verksamheter och det är meriterande om du har lett förändringsprojekt och/eller digitaliseringsprojekt inom IT och hälso/sjukvård. Du har chefserfarenhet från IT-branschen, gärna från en större IT-organisation.

Ledarskapet inom Region Kalmar län utgår från tre viktiga delar: öppet, engagerat och kunnigt som vi ser att du svarar upp mot. I Region Kalmar län har vi valt att arbeta med och utbilda chefer inom det utvecklande ledarskapet (UL), det kännetecknas av att som ledare vara ett föredöme, visa personlig omtanke och kunna inspirera och motivera sina medarbetare.

Du trivs i en roll med många samverkansytor där din lyhörda och kommunikativa förmåga är framträdande. Som person är du är trygg, stabil och har självinsikt. Det är viktigt för dig att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du är strategisk och har en förmåga att ha ett brett perspektiv och ett helhetstänk i ditt arbete.

Din framtida arbetsplats

Den digitala utvecklingen är i starkt fokus och där har vårt arbete fått uppmärksamhet på nationell nivå. All IT inom Region Kalmar län driver vi i egen regi, vilket betyder hela kedjan från försörjningssystem och datahallar till teknisk och funktionell systemförvaltning, support samt digitaliseringsprojekt.

Jobba med IT som gör samhällsnytta! IT-förvaltningen finns till för att underlätta för de olika verksamhetsområdena så att de kan sätta patient och invånare i fokus. Det ställer extremt höga krav på den IT vi levererar. Vårt uppdrag är att ansvara för en tillgänglig och säker IT-miljö samt att i nära samverkan med Region Kalmar läns alla verksamheter driva och stödja arbetet med digitaliseringens möjligheter. I IT-förvaltningen finns cirka 180 medarbetare på orterna Kalmar, Oskarshamn och Västervik.

Region Kalmar län ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi är över 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Hos oss får du många förmåner och ett av Sveriges bästa kollektivavtal. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete – varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Region Kalmar län erbjuder alla medarbetare en anställning på 100%. Om du arbetar deltid men önskar arbeta heltid kan utökning av tjänst erbjudas vid annan arbetsplats.

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2024/141

Placering/enhet:

IT-förvaltningen

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2024-04-14
Upplysning om tjänsten

Per Engström, IT-direktör

010-3580257
Upplysning om tjänsten

Mats Tyrbo, Vision

010-3580000vxl
Upplysning om tjänsten

Lina Kinnander Jarl, Vårdförbundet

010-3580000vxl

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30