Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp

Avdelningschef radiologi

Västerviks sjukhus

Är du nyfiken på en givande chefsroll där du tillsammans med dina kollegor får utveckla en välfungerande klinik?

I uppdraget som avdelningschef på radiologiska kliniken blir du en del av en ledningsgrupp som tillsammans arbetar för att lösa problem, utveckla nya arbetssätt och stötta varandra i vardagen. Du blir ansvarig för klinikens arbetsmiljö, medarbetare och ekonomi som följs upp gentemot uppsatta mål. Din medarbetargrupp består av kompetenta röntgensjuksköterskor och undersköterskor som arbetar för att skapa den bästa möjliga vården för våra patienter. Som avdelningschef leder och planerar du verksamheten och har fokus på att bevara den goda arbetsmiljön och samtidigt öka produktiviteten genom ett gott samarbete och genomtänkt planering.

I Region Kalmar län har vi valt att arbeta med och utbilda våra chefer inom det utvecklande ledarskapet (UL) som kännetecknas av att vara föredöme, visa personlig omtanke och kunna inspirera och motivera sina medarbetare. Chefskapet är tidsbegränsat och vi erbjuder tillsvidareanställning i organisationen utifrån din grundprofession.

Läs mer om chef och ledarskap i Region Kalmar län här

Om dig

Du som söker är en stabil person med ett stort intresse för ledarskap. Du värdesätter samarbete och det är naturligt för dig att lyssna in olika personers perspektiv innan du tar beslut för verksamheten. Ditt sätt att kommunicera gör att du kan anpassa dig och göra dig förstådd i olika situationer. Du arbetar också på ett strukturerat sätt och kan prioritera dina uppgifter på ett effektivt sätt. För att lyckas i rollen behöver du ha en kandidatexamen inom hälso- och sjukvård eller annan relevant inriktning. Du behöver också ha ett B-körkort då vi har mottagningar på flera orter. Goda kunskaper i det svenska språket i både i tal och skrift är ett krav. Det är meriterande om du har tidigare ledarskapserfarenhet liksom har genomfört chefs-och ledarskapsutbildning.

Din framtida arbetsplats

Radiologiska kliniken på Västerviks sjukhus består av 55 medarbetare som utför omkring 60 000 undersökningar per år. Kliniken bedriver kvalificerad verksamhet dygnet runt och genom vårt goda samarbete lyckas vi även hålla korta väntetider. Vi bedriver även verksamhet i Vimmerby. Vi värdesätter en god arbetsmiljö och en effektiv verksamhet som vi skapar gemensamt genom att sätta patientens bästa i fokus samt ha ett gott samarbete inom kliniken. Medarbetarna som arbetar här trivs vilket hjälper oss att bibehålla vår effektiva verksamhet. Tillsammans lär vi oss av varandra och bidrar till att utveckla verksamheten på den radiologiska kliniken. Arbetet på radiologiska kliniken är spännande, lärorikt, intressant och varierat. Vi är särskilt stolta över våra kollegor, vårt bemötande samt den samlade kompetensen vi har tillsammans!

Vi är en del av Västerviks sjukhus, som är ett akutsjukhus med förlossningsvård och BB. På sjukhuset jobbar 1 500 medarbetare, vars ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. De senaste åren har vi varit mellan etta och trea i listan över ”Sveriges bästa mellanstora sjukhus” och vi kommer alltid högt i AT-läkarnas ranking. Sjukhuset ligger nära Västerviks centrum och skärgård.
Sjukhuset är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.


Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Region Kalmar län erbjuder alla medarbetare en anställning på 100%. Om du arbetar deltid men önskar arbeta heltid kan utökning av tjänst erbjudas vid annan arbetsplats.

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2024/357

Placering/enhet:

Västerviks sjukhus

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2024-05-29
Upplysning om tjänsten

Per Malcherek

010-3586169
Upplysning om tjänsten

Martin Gustafsson, Vårdförbundet

0103586232
Upplysning om tjänsten

Susanne Mårtensson, Vårdförbundet

0103586232
Upplysning om tjänsten

Per Kratz, Kommunal

0103586232
Upplysning om tjänsten

Sara Malmehed, Kommunal

0103586232
Upplysning om tjänsten

Eva Werdin, Vision

0103586120

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30