Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp

Vik sjuksköterska ögonmottagningen

Oskarshamns sjukhus

Vi erbjuder

Dig som sjuksköterska och nyfiken på mottagningsverksamhet ett vikariat på ögonmottagningen. Vår sjuksköterska ska vidareutbilda sig inom ögonområdet och bli specialistsjuksköterska. Och söker nu ersättare under studietiden. Tillsammans med sjuksköterskekollega, optiker, medicinsk sekreterare och läkare som team drivs ögonmottagningen på Oskarshamns sjukhus.

Som sjuksköterska har du egen sjuksköterskeledd mottagning och möter bland annat patienter med glaukom och diabetes. I arbetet ingår uppgifter som hantering av inkomna remisser, tidbokning, telefonrådgivning, förbereda patienten inför läkarbesök. Till oss kommer patienterna regelbundet och du har en betydelsefull roll i patientens behandling och uppföljning. Vi har dialog, utbyte och samarbete med ögonkliniken i Västervik.

Arbetstiden är dagtid vardagar med placering på Oskarshamns sjukhus.

Vi hoppas kunna rekrytera under våren 2024 och kan i nuläget erbjuda vikariat fram till och med sommaren 2025.

Vi söker

Dig som är legitimerad sjuksköterska, gärna med erfarenhet av mottagningsarbete men också dig som har erfarenhet av annan vårdverksamhet och är nyfiken på hur det är att arbeta på en öppenvårdsmottagning. Du sätter våra ögonpatienter i främsta rummet och gillar att ha mycket på gång.

Vår tajta mottagning behöver dig som tar initiativ och bidrar med nyfikenhet.

Vår arbetsplats

Ögonmottagningen är en av flera mottagningar under samma tak som tillsammans bildar specialistmottagningen. Här har vi nära utbyte och stöd hos kollegor inom öron-näsa-hals-, hud-, logopedi, hörselvård, gyn- och barn-mottagningsverksamhet.

Specialistmottagningen tar emot en bred patientgrupp, allt från nyfödda bebisar till de allra äldsta som på olika sätt behöver specialistbedömning och behandling. Varje vecka bemannas vår mottagning med läkare från Västervik inom respektive område. Tillsammans arbetar medicinska sekreterare, sjuksköterskor, undersköterskor, optiker, audionomer och logopeder i samma lokaler vilket ger ett kollegialt mervärde och kunskapsutbyte. Vi börjar varje dag med morgongympa och byter gärna både erfarenheter och recept med varandra på kafferasten. 

Vi tillämpar löpande urval och vi ser fram emot att höra ifrån dig, berätta för oss vem du är och varför du skulle passa här.

Vi är en del av Oskarshamns sjukhus, som är ett litet sjukhus med snabba beslutsvägar och nära kontakter mellan enheterna. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar, bland annat har vi utsetts till Sveriges bästa mindre sjukhus flera gånger de senaste åren. Sjukhuset ligger nära Oskarshamns centrum och skärgård.
Sjukhuset är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.


Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Region Kalmar län erbjuder alla medarbetare en anställning på 100%. Om du arbetar deltid men önskar arbeta heltid kan utökning av tjänst erbjudas vid annan arbetsplats.

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2023/1003

Placering/enhet:

Oskarshamns sjukhus

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2024-02-25
Upplysning om tjänsten

Karolina Höckerfelt, verksamhetschef

0491-782842
Upplysning om tjänsten

Susanne Ödlund, vårdförbundet

0491-782009

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30