Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp

Verksamhetscontroller

Folktandvården

Vill du vara en del av en framgångsrik, värderingsstyrd organisation där utveckling är en självklarhet? Då kan vi erbjuda dig ett stimulerande och utmanande jobb på Folktandvården i Kalmar län. Tillsammans arbetar vi för att ge regionens invånare en bättre livskvalitet genom att skapa förutsättningar för god munhälsa.

Som verksamhetscontroller kommer du ge strategiskt och operativt stöd till folktandvårdens kanslifunktioner samt klinikchefer. En stor del av ditt arbete består av förvaltningens verksamhetsplan och målstyrning. Du är även representant i regionens övergripande planarbete. Analys, styrning och uppföljning av statistik ur både ekonomi- och verksamhetsperspektiv är också en stor del av din vardag. Stratsys är uppföljnings- och planeringsverktyget som regionen använder vilket du kommer att vara ansvarig för i Folktandvården. Du är direkt underställd tandvårdschefen och har ett nära samarbete med främst ekonomichef och utvecklingsstrateg.

Vi tillämpar individuell lönesättning. Provanställning tillämpas vid behov.

Om dig

Du är en drivande person med god analytisk förmåga som ser organisationen ur ett helhetsperspektiv. Du arbetar konsultativt varför det är viktigt att du är en duktig kommunikatör. Du har god förmåga att arbeta tvärfunktionellt och utveckla relationer med såväl chefer som medarbetare inom Folktandvården, övriga regionen och externt. Du kan arbeta såväl självständigt som i samverkan med andra. Din helhetssyn gör att du förstår vikten av våra värderingar lagarbete, personligt ansvar och respekt för att på så sätt se till organisationens bästa.

Vi söker dig som har ett genuint intresse för verksamhetsfrågor och en adekvat akademisk utbildning på högskolenivå som vi bedömer relevant. Gärna med flera års erfarenhet av ekonomiskt strategi- och analysarbete och/eller erfarenhet av utveckling och uppföljning av processer. Du har vana att arbeta proaktivt, och är kreativ och analytisk i ditt arbetssätt. Det är en fördel om du har erfarenhet av tandvård eller annan offentlig verksamhet. Du är självständig, tydlig, stresstålig, noggrann, lätt att samverka och har en positiv grundinställning. Du har god erfarenhet inom Officepaketet, främst Excel och även meriterande om du har erfarenhet av Stratsys och Qlikview.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Vi söker dig med viljan att växa tillsammans med oss. Satsar du på oss – satsar vi på dig!

Din framtida arbetsplats

På Folktandvårdens kansli jobbar idag 16 medarbetare inom områdena ekonomi, HR, miljö, folkhälsa, verksamhetsutveckling och kommunikation. Vi arbetar med övergripande planering, strategi och utveckling inom våra respektive områden samtidigt som vi är ett stöd till våra kliniker. Merparten av kansliet sitter i Regionshuset i Kalmar, men möjlighet att utgå från andra orter i länet finns.

Du kan läsa mer om oss på regionkalmar.se/jobba-hos-folktandvården. Via flyttahit.nu hittar du boenden att hyra och köpa, samt annan bra information om Kalmar län.

Folktandvården består av allmäntandvård med kliniker spridda i hela länet och specialisttandvård i de tre kuststäderna Kalmar, Oskarshamn och Västervik. Här arbetar 400 medarbetare med ett tydligt fokus på hälsoinriktad tandvård utifrån en bred kompetensgrund. Vi tror på målstyrda kliniker med stor frihetsgrad ledda av kompetenta och engagerade chefer och medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att ge regionens invånare en bättre livskvalitet genom att skapa förutsättningar för god munhälsa.

Region Kalmar län ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi är över 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Hos oss får du många förmåner och ett av Sveriges bästa kollektivavtal. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete – varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Region Kalmar län erbjuder alla medarbetare en anställning på 100%. Om du arbetar deltid men önskar arbeta heltid kan utökning av tjänst erbjudas vid annan arbetsplats.

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2024/499

Placering/enhet:

Folktandvården

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2024-08-04
Upplysning om tjänsten

Johan Hansson, Förvaltningschef

010-3583151
Upplysning om tjänsten

Jessica Frank, tf HR-chef

010-3583167
Upplysning om tjänsten

Karolina Gandskog, Utvecklingsstrateg

010-3582359
Upplysning om tjänsten

Karin Adlersson, Vision

0490-86031

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30