Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp

Verksamhetschef Kvinnokliniken

Länssjukhuset i Kalmar

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en spännande och ansvarsfull roll där du får vara en del av Kvinnoklinikens kontinuerliga utvecklingsarbete med ständigt fokus på att erbjuda en patientsäker vård. Du kommer att ha en central roll i klinikens samverkan. Kvinnokliniken har ett brett uppdrag med gynekologisk mottagningsverksamhet, vårdavdelning, mödrahälsovård, akutuppdrag samt förlossningsverksamhet. Den medicinska utvecklingen går snabbt och i rollen som verksamhetschef ansvarar du för att säkerställa att kliniken följer med i nya behandlingsformer och metoder.

I rollen som verksamhetschef ansvarar du för klinikens verksamhet, medarbetare och ekonomi samt följer upp mål och resultat. Ditt arbete ska leda till en god och säker vård för våra patienter där värdegrundsfrågorna ligger i fokus. Verksamheten genomsyras av chefer med ett utvecklande ledarskap, vilket innebär att vara ett föredöme som inspirerar och motiverar sin omgivning och skapar delaktighet. Du har personalansvar för fyra avdelningschefer och 24 läkare.

Chefskapet är tidsbegränsat och vi erbjuder tillsvidareanställning i organisationen utifrån din grundprofession.

I denna rekrytering tillämpar vi tester i vårt urval såsom problemlösnings- och personlighetstest som mäter arbetsprestation och beteenden i arbetslivet.

Vi söker

Vi söker dig som har en akademisk examen med inriktning mot hälso- och sjukvård, eller annan utbildning som bedöms relevant för uppdraget. Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av att arbeta som chef/ledare/processledare, gärna inom hälso- och sjukvård. Har du erfarenhet inom akutverksamhet är det meriterande likaså om du har bakgrund inom medicinsk forskning.

Vi söker en kommunikativ ledare. Du är engagerad och strukturerad i ditt arbete och tar tydligt ställning i olika frågor. Du arbetar alltid patientcentrerat när beslut fattas och har god förmåga till helhetssyn. Det är även viktigt att du är drivande och lösningsorienterad i utvecklings- och förändringsprocesser samt samarbetar för att uppnå gemensamma mål och motiverar andra till att tänka nytt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Kvinnokliniken kännetecknas av processinriktat arbete och god gemenskap. Vi är en stor klinik men med nära beslutsvägar och vi samarbetar tätt inom kliniken. Vi arbetar med kvinnor och för deras hälsa där alla medarbetare bidrar i arbetet att nå verksamhetens mål. Vår klinik består av tre delar; Mödrahälsovård, Obstetrik och Gynekologi inom vilka vi bland annat arbetar med förlossnings- och BB-vård, specialistmödravård /prenatal diagnostik. Gynekologi som innefattar gynmottagning, poliklinska operationer, officehysteroskopi, robotassisterad kirurgi, cancervård med cytostatikamottagning samt uroterapi. Under 2022 genomfördes 1 500 förlossningar. På vår klinik arbetar ca 200 medarbetare fördelat på läkare, barnmorskor, sjuksköterskor, undersköterskor och medicinska sekreterare/assistenter.

Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet.
Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Region Kalmar län erbjuder alla medarbetare en anställning på 100%. Om du arbetar deltid men önskar arbeta heltid kan utökning av tjänst erbjudas vid annan arbetsplats.

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2024/75

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2024-02-25
Upplysning om tjänsten

Annkristin Svensbergh, sjukhuschef

0480-448210
Upplysning om tjänsten

Björn Flodmark, Läkarföreningen

0480-81000vxl
Upplysning om tjänsten

Helén Bengtsson, SRAT

0480-81000vxl
Upplysning om tjänsten

Larita Vigander, Kommunal

0480-81000vxl
Upplysning om tjänsten

Alexandra Persson, Vårdförbundet

0480-81000vxl
Upplysning om tjänsten

Angelika Holmberg, Vision

0480-81000vxl

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30