Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp

Utbildnings- och övningsledare civilt försvar

Regionstab

Vi erbjuder en ny spännande tjänst som Utbildning och övningsledare inom civil beredskap. Civil beredskap är ett område under stark förändring och där vi skyndsamt ska öka förmågan inom sjukvårdssektorn. Tjänsten är regionövergripande och på en strategisk nivå placerad inom Regionstab Hållbarhet och säkerhet. Den här tjänsten innebär en förstärkning inom området civil beredskap med fokus på övergripande ansvar för planering, genomförande och samverkan vid utbildning och övning under såväl fredstida förhållanden som under höjd beredskap. Arbetet ska bedrivas strategiskt och operativt och vid behov samordnas med annan utbildningsverksamhet i regionen samt med andra aktörer. Du kommer att ha inflytande över hur arbetet med kris och beredskap utvecklas över tid tillsammans med verksamheter och kollegor som jobbar med bland annat allmän säkerhet, IT-säkerhet, krisberedskap och RSA-och kontinuitethantering. 

Du ansvarar för att ta fram en utbildnings- och övningsplan för regionens civila beredskap på olika nivåer och över tid. Vidare arbeta fram och utveckla övnings- och utbildningsmateriel samt delta i arbetet utifrån de olika områden som bedrivs på Regionstab Hållbarhet och säkerhet. Även uppföljning och utvärdering av såväl utbildning som genomförda övningar på lokal, regional och nationell nivå ligger inom ditt ansvarsområde. Regionstab hållbarhet och säkerhet arbetar i nära samverkan tillsammans med andra nyckelfunktioner i verksamheten som omfattar bl.a. hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, service och IT, för att nämna några. Även extern samverkan med andra aktörer är viktig gällande planering, genomförande och uppföljning av gemensamma övningar. Externa aktörer utgörs exempelvis av andra regioner, blåljusmyndigheter, Länsstyrelsen, Försvarsmakten, kommuner och privata aktörer. Du representerar regionen i relevanta nätverk och återför kunskap till berörda funktioner inom regionen.

Om dig

För tjänsten krävs att du är legitimerad sjuksköterska med klinisk erfarenhet och akutsjukvårskompetens med intresse för beredskapsfrågor, utbildning och övningsverksamhet. Du besitter god pedagogisk kompetens med erfarenhet av övningsverksamhet, god kommunikativ förmåga och god förståelse för hälso-och sjukvårdens ordinarie organisation och kunskap om det svenska krisberedskapssystemet och totalförsvaret.

Vi söker dig som tar ansvar för dina uppgifter, planerar och organiserar ditt arbete på ett sätt som leder till resultat och effektivt driver arbetet framåt. Du har en förmåga att arbeta flexibelt, strategiskt och operativt och mycket god förmåga att samverkan med andra. Då dina kontaktytor kommer att vara omfattande är det viktigt att du har lätt för att kommunicera, är pedagogisk och trivs i rollen som utbildare.

Som person agerar du förebild och står för en god säkerhetskultur. Du är engagerad och har förmåga att samarbeta med olika typer av verksamheter samt att skapa bra och förtroendefulla relationer.  

Arbetet kan medföra resor i tjänsten och körkort B är ett krav. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Då rollen berör samhällsviktig verksamhet och säkerhetsklassad information, så kan det krävas att du godkänns i en säkerhetsprövning innan anställning kan genomföras. Vid frågor gällande bakgrundskontroll och säkerhetsprövning, kontakta ansvarig rekryterare.

Din framtida arbetsplats

Regionstab Hållbarhet och säkerhet är en central stödfunktion som arbetar regionövergripande för en miljömässigt hållbar och säker verksamhet. Vi är totalt 15 medarbetare som finns till stöd i olika frågor inom kvalitet, miljö, hållbarhet, säkerhet, kris och beredskap, informationssäkerhet och ledningssystem. Vi har en nära samverkan såväl inom enheten som med andra stabsenheter samt förvaltningar för att tillsammans finna hållbara och säkra lösningar. 

Vår enhet är en del av Regionstaben som består av 140 medarbetare med kompetens inom bland annat ekonomi, juridik, HR, kommunikation, planering, samordning, hållbarhet och säkerhet. Alla arbetar för att utveckla organisationen och förbättra tillvaron för invånarna i Kalmar län. Inom våra respektive expertområden är vi även stöd till Region Kalmar läns ledning, chefer och förvaltningar.

Region Kalmar län ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi är över 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Hos oss får du många förmåner och ett av Sveriges bästa kollektivavtal. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete – varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Region Kalmar län erbjuder alla medarbetare en anställning på 100%. Om du arbetar deltid men önskar arbeta heltid kan utökning av tjänst erbjudas vid annan arbetsplats.

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2024/483

Placering/enhet:

Regionstab

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2024-08-18
Upplysning om tjänsten

Johanna Schelin

010-3580203

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30