Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp
bild för annons Systemförvaltare - IT Service Management och Active Directory

Systemförvaltare - IT Service Management och Active Directory

IT- förvaltningen

Vill du jobba nära kärnverksamheterna och omvandla deras behov av IT-stöd till effektiva lösningar? Ser du möjligheter i hur tekniska lösningar kan användas på rätt sätt inom Region Kalmar läns olika verksamhetsområden? Då ska du söka rollen som systemförvaltare!

Tjänsten innefattar rollerna som objektproduktledare och funktionell systemförvaltare. Som objektproduktledare har du ett övergripande ansvar för IT-verksamhetens interna stödsystem. Du säkerställer funktionalitet och identifierar utvecklingsbehov samt anpassar IT-komponenterna så att de stödjer verksamheternas processer och behov.

Du kommer att vara funktionell systemförvaltare för vår plattform inom IT Service Management och kommer att förvalta och utveckla system inom detta område tillsammans med verksamheten och våra processledare. Du kommer även att ha funktionellt ansvar för Active Directory där du kommer att ansvara för att förvalta och utveckla systemet genom exempelvis implementera nya funktioner, hantera användarbehörigheter, övervaka prestanda och bidra till att lösa tekniska fel.

Din placering är i våra lokaler i Kalmar, Västervik eller Oskarshamn.

Om dig

Du har relevant akademisk utbildning inom IT alternativt annan utbildning och arbetslivserfarenhet som bedöms likvärdig. Rollen kräver även erfarenhet av förvaltningsledning samt att arbeta med funktionell förvaltning av IT Service Management (ITSM) plattformar samt Active Directory.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att förvalta stödsystem inom IT Service Management samt kunskap inom enklare programmering och script.

För att trivas i denna roll är det viktigt att du självständigt driver ditt arbete framåt och prioriterar på ett effektivt och strukturerat sätt. Du gillar att samarbeta då du kommer ha tät kontakt med andra objektproduktledare och objektledare IT. Det är naturligt för dig att fånga in synpunkter och utgå ifrån kärnverksamheternas behov för att hitta de bästa och mest effektiva lösningarna.

Din framtida arbetsplats

Jobba med IT som gör samhällsnytta! IT-förvaltningen finns till för att underlätta för de olika verksamhetsområdena så att de kan sätta patient och invånare i fokus. Det ställer extremt höga krav på den IT vi levererar. Vårt uppdrag är att ansvara för en tillgänglig och säker IT-miljö samt att i nära samverkan med Region Kalmar läns alla verksamheter driva och stödja arbetet med digitaliseringens möjligheter. I IT-förvaltningen finns cirka 180 medarbetare på orterna Kalmar, Oskarshamn och Västervik.

Region Kalmar län ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi är över 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Hos oss får du många förmåner och ett av Sveriges bästa kollektivavtal. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete – varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Region Kalmar län erbjuder alla medarbetare en anställning på 100%. Om du arbetar deltid men önskar arbeta heltid kan utökning av tjänst erbjudas vid annan arbetsplats.

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2024/349

Placering/enhet:

IT- förvaltningen

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2024-08-04
Upplysning om tjänsten

Joen Sjölander

010-3587341
Upplysning om tjänsten

Mats Tyrbo, Vision

010-3580000vxl

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30