Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp

ST-läkare palliativ medicin

Länssjukhuset i Kalmar

Vi erbjuder

Dig tjänstgöring på enheten för palliativ medicin (EPM) i Kalmar där vi har en slutenvårdsavdelning med 10 vårdplatser och LAH-verksamhet med möjlighet att ansluta upp till 30-40 patienter i hemmet. Utöver det har vi en omfattande konsultverksamhet där vi är tillgängliga per telefon för kollegor i hela regionen. Vi har också palliativa ronder på onkologen och lungmedicin en gång per vecka. Slutenvården och LAH-verksamheten är uppdelade i två arbetslag där vardera arbetslag ansvarar för fem slutenvårdspatienter och hälften av LAH-patienterna.

På enheten finns tre deltidsarbetande specialister i palliativ medicin. Antalet underläkare på enheten varierar. Alla AT-läkare på sjukhuset tjänstgör en vecka hos oss, många blivande distriktsläkare gör randutbildning av varierande längd och onkologens ST-läkare gör längre placeringar på enheten.

Hela klinikens läkargrupp kännetecknas av engagerade och kompetenta kollegor. Enheten har ett gott samarbete med andra kliniker, övriga sjukhus i regionen, primärvården och Linnéuniversitet. Läkarprogrammets studenter gör en veckas praktik på enheten under termin 11.

Den palliativa enheten tillhör Geriatriska kliniken och vi har gemensamma läkarmöten och gemensam jourlinje med beredskap i hemmet.

Naturligtvis ges ledighet för nödvändiga kurser och studietid på arbetet. Vi har för närvarande fyra ST-läkare i geriatrik på kliniken och en av våra geriatriker har ST i palliativ medicin.

Vi söker

Dig som har svensk legitimation som läkare och vill bli specialist i palliativ medicin. Du är specialist i någon bred klinisk specialitet och vill nu utvecklas vidare tillsammans med oss. Dina personliga egenskaper har stor betydelse. Du ska kunna arbeta självständigt under handledning av palliativ specialist, ha god kommunikativ förmåga, vara flexibel och inse vikten av att samarbeta med övriga teammedlemmar. Som läkare på kliniken förväntas du delta i jourlinjen. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Urval sker löpande. Välkommen med din ansökan!

Vår arbetsplats

Enheten för palliativ medicin består av avdelning 30 med 10 slutenvårdsplatser, Lasarettsansluten hemsjukvård (LAH) med 40 hemsjukvårdsplatser, Palliativa rådgivningsteamet norra och Palliativa rådgivningsteamet södra.

Våra patienter är människor i alla åldrar med symtomgivande, obotlig, progressiv sjukdom oavsett diagnos, bostadsort eller vårdform.

Vi tillhör Geriatriska kliniken vilket innebär att vi är utbildningsklinik med nära samarbete med Linnéuniversitetet. 

Läs mer på palliativguiden här

Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet.
Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Region Kalmar län erbjuder alla medarbetare en anställning på 100%. Om du arbetar deltid men önskar arbeta heltid kan utökning av tjänst erbjudas vid annan arbetsplats.

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2023/1023

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2024-03-17
Upplysning om tjänsten

Anna Lindquist, Verksamhetschef

0480-81279
Upplysning om tjänsten

Katarina Isenberg Nilsson, Läkarföreningen

0480-38426

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30