Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp

ST-läkare geriatrik

Länssjukhuset i Kalmar

Vi erbjuder

Dig tjänstgöring på geriatriska kliniken. På kliniken finns åtta specialister i geriatrik, några av dem är även specialister i palliativ medicin.

Hela klinikens läkargrupp kännetecknas av engagerade och kompetenta kollegor. Enheten har ett gott samarbete med andra kliniker, övriga sjukhus i regionen, primärvården och Linnéuniversitet. Alla AT-läkare på sjukhuset tjänstgör en period hos oss, många blivande distriktsläkare gör randutbildning av varierande längd. Läkarprogrammets studenter gör praktik på enheten under termin 11. Kliniken har en klinisk utbildningsavdelning (KUA) för läkarstudenter och sjuksköterskestudenter.

Naturligtvis ges ledighet för nödvändiga kurser och studietid på arbetet. Vi har för närvarande tre ST-läkare i geriatrik på kliniken och en av våra geriatriker har ST i palliativ medicin. Kliniken har under senhösten 2023 genomfört en SPUR granskning och inväntar slutrapport men den muntliga återkopplingen visar på ett gott resultat.

Vi söker

Dig som har svensk legitimation som läkare och vill bli specialist i geriatrik. Dina personliga egenskaper och intresse för geriatrik har stor betydelse. Du ska kunna arbeta självständigt under handledning av geriatrisk specialist, ha god kommunikativ förmåga, vara flexibel och inse vikten av att samarbeta med övriga team medlemmar. Som läkare på kliniken förväntas du delta i jourlinjen. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Urval sker löpande. Välkommen med din ansökan!

Vår arbetsplats

Geriatriska kliniken handlägger patienter i slutenvård, på mottagningen och som konsulter på akutvårdsavdelningen och akutmottagningen. Till slutenvården prioriteras de sköraste äldre med behov av slutenvård. En stor andel av dem är kognitivt sviktande. Majoriteten av patienterna läggs in via akutmottagningen eller akutvårdsavdelningen efter primär bedömning av annan specialist.

Kliniken har i grunden två geriatriska avdelningar med vardera 14 vårdplatser men som för tillfället är sammanslagna till en vårdavdelning med 21 platser. På minnesmottagningen görs kompletterande utredningar av misstänkt demenssjukdom. Basala demensutredningar görs i primärvården enligt regionalt vårdprogram.

Vårt geriatriska rådgivningsteam (GeRt) är placerat på akutvårdsavdelningen. GeRt bedömer geriatriska patienter på akutvårdsavdelningen (AVA) och på akutmottagningen. Läs gärna artikeln om GeRt i Vårdfokus här.

På kliniken finns även en palliativ enhet där du kan bli engagerad jourtid. Kontorstid bemannas den av specialister i palliativ medicin. 

Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet.
Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Region Kalmar län erbjuder alla medarbetare en anställning på 100%. Om du arbetar deltid men önskar arbeta heltid kan utökning av tjänst erbjudas vid annan arbetsplats.

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2024/131

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2024-03-17
Upplysning om tjänsten

Anna Lindquist, Verksamhetschef

0480-81279
Upplysning om tjänsten

Katarina Isenberg Nilsson, Läkarföreningen

0480-38426

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30