Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp

Specialistläkare, Vuxenpsykiatrisk mottagning (2 platser)

Psykiatriförvaltningen

Vi erbjuder

Söker du en arbetsplats med närhet till ledning och styrning och stor möjlighet till personlig utveckling? Då kan vi erbjuda dig en plats på vuxenpsykiatriska mottagningen i Oskarshamn.
Som läkare har du en viktig roll i teamarbetet på mottagningen. Du har en central uppgift i patienternas bedömning, utredning och medicinska behandling. Din viktigaste insats gör du i mötet med patienterna. Därför har vi rutiner och resurser som frigör tid för dig att låta din specialistkompetens komma till sin rätt. Här värdesätter vi samarbete runt patienten.

För att skapa förutsättningar för det ingår du i ett tvärprofessionellt team med läkare, psykologer, sjuksköterskor, socionomer, arbetsterapeuter, sjukgymnaster och sekreterare. På mottagningen möter vi många komplexa patienter med ett stort vårdbehov. Dessa vill vi erbjuda de bästa behandlingsmetoderna med god uppföljning. Här finns därför generösa möjligheter för såväl forskning som kompetensutveckling och fortbildning. Vi erbjuder dig förmåner som flextid, friskvårdsbidrag, möjlighet till förmånlig löneväxling till pension och extra semesterdagar när du har fyllt 40 år och 50 år. 

Vi söker

Vi söker dig som värdesätter och har erfarenhet av multiprofessionellt teamarbete. Du ser de fördelar som finns med väl fungerande team, där allas kompetens tas tillvara. Du är en lagspelare med mycket god förmåga att samarbeta med olika professioner och du visar stort engagemang i arbetet.

Du är utbildad specialistläkare inom psykiatri och har goda kunskaper inom det psykiatriska fältet.

Vi värdesätter ett positivt, professionellt förhållningssätt och ett gott bemötande där patienten är i fokus.

Förmåga att skapa förutsättningar för den medskapande patienten, samverka med vårdgrannar och med övrig personal på mottagningen är viktigt i rollen som specialistläkare hos oss.

Tjänsten kräver goda kunskaper i svenska språket och en förmåga att kommunicera på ett tydligt sätt. Du behöver också ha en god inlyssnande förmåga.

Då resor och hembesök förekommer i tjänsten är B-körkort ett krav.

Vår arbetsplats

Mottagningen värnar om patientarbetet och ett multiprofessionellt arbetssätt i framför allt team, där allas delaktighet är lika betydelsefull. På vår mottagning arbetar psykiatriker, psykolog, sjuksköterskor, kuratorer, arbetsterapeuter, skötare/samtalsterapeuter, psykoterapeut och medicinska sekreterare. Vi samverkar med slutenvården, som finns lokaliserade i Kalmar eller Västervik.

Vi erbjuder en mottagning som finns i nybyggda och ändamålsenliga lokaler mittemot Oskarshamns sjukhus.  Närheten till sjukhuset främjar samverkan med kollegor inom somatisk vård. I vårt hus finns även en del av Barn och ungdomspsykiatrin lokaliserad, vilket främjar en sömlös övergång från barn till vuxen vad gäller psykiatrisk öppenvård.

Vi ingår i Psykiatriförvaltningen i Region Kalmar län. Inom förvaltningen arbetar totalt 600 medarbetare med specialistpsykiatrisk vård och behandling för vuxna, barn och ungdomar.
Psykiatriförvaltningen är en del av Region Kalmar län, vars 7 000 medarbetare jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare.
Region Kalmar län ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Region Kalmar län erbjuder alla medarbetare en anställning på 100%. Om du arbetar deltid men önskar arbeta heltid kan utökning av tjänst erbjudas vid annan arbetsplats.

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2024/67

Placering/enhet:

Psykiatriförvaltningen

Antal platser:

2

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2024-02-28
Upplysning om tjänsten

Annika Ohlin, Basenhetschef

0491-782577
Upplysning om tjänsten

Lukas Czarnowski; Medicinskt ansvarig läkare

0491-782928

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30