Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp

Specialistläkare ögon

Västerviks sjukhus

Vi erbjuder

Ögonkliniken i Västervik erbjuder just nu en intressant tjänst som specialistläkare/överläkare som ingår i en läkargrupp med hög kompetens och stort engagemang. 

Arbetet på kliniken kännetecknas av välfungerande teamarbete, korta beslutsprocesser samt ett ständigt pågående förbättringsarbete. Du kommer vara en del av vårt tvärprofessionella team som genom sitt nära och viktiga samarbete sätter varje unik patient i fokus. Uppdraget är självständigt och omväxlande, det omfattar allt från att ta emot och behandla akuta jourpatienter till planerad patientmottagning, laserbehandlingar, Anti VeGf-verksamhet liksom det nära samarbetet i teamet för bästa möjliga behandlingsresultat för våra patienter. Du välkomnas till en arbetsmiljö och vardag som är engagerande, med motiverade, kunniga kollegor och ett arbetsklimat där du får möjlighet att både ta ansvar och samtidigt bidra till klinikens fortsatta utveckling med din samlade kompetens.

Vi söker

Vi söker dig är överläkare/specialist i oftalmologi och vill komplettera vår välfungerande läkargrupp på Ögonkliniken i Västervik. Har du kunskap inom medicinsk retina är det meriterande, erfarenhet av att ha arbetat inom oftalmologi ett par år är också önskvärt. Som person är du engagerad, serviceinriktad och har ett positivt förhållningssätt där du sätter patienternas omvårdnad och behandling först. Ett gott bemötande och att hålla en hög kvalité i patientarbetet är en självklarhet för dig. Du har en professionell framtoning och är tydlig i ditt sätt att kommunicera vilket skapar förtroende, trygghet och goda relationer med såväl patienter, som kollegor samt övriga samarbetspartners. Du är trygg i dig själv och din profession, du har god förmåga att strukturera och planera samtidigt som du är flexibel och ser samarbete som en lika självklar del av arbetet, där vi gemensamt skapar de bästa resultaten för patienten. Vi ser att du, liksom vi, har ett utpräglat intresse för vårt verksamhetsområde, stort engagemang och vilja att tillsammans med oss driva fortsatta utvecklingen av vår klinik. 

Är du nyfiken att bli en del av vårt team, vi är nyfikna på dig!

Välkommen med din ansökan redan idag!

Vår arbetsplats

Ögonkliniken i Västervik ger specialiserad ögonsjukvård till invånarna i norra Kalmar län. Kliniken består av ögonmottagningar i Västervik, Vimmerby och Oskarshamn samt en dagavdelning- och operationsavdelning. Hos oss jobbar ett 50-tal medarbetare med olika kompetenser; läkare, ögonsjuksköterska, sjuksköterska, optiker, ortoptist, undersköterska och medicinska sekreterare. Största volymerna för kliniken är diagnostik och behandling av grå- respektive grönstarr, behandling för maculadegeneration, diabetesförändringar, sjukdomar i ögats gula fläck och ögonsjukdomar hos barn. Vi har en vårdplats på sjukhuset för inneliggande patienter. På vår operationsavdelning utför vi kataraktkirurgi, glaukomkirurgi, plastikkirurgi liksom injektioner som benämns Anti Vegf behandlingar. Våra värderingar består av "Öppet- Engagerat – Kunnigt, med visionen - Patienten först"! I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval, tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag. 

Vi är en del av Västerviks sjukhus, som är ett akutsjukhus med förlossningsvård och BB. På sjukhuset jobbar 1 500 medarbetare, vars ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. De senaste åren har vi varit mellan etta och trea i listan över ”Sveriges bästa mellanstora sjukhus” och vi kommer alltid högt i AT-läkarnas ranking. Sjukhuset ligger nära Västerviks centrum och skärgård.
Sjukhuset är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.


Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Region Kalmar län erbjuder alla medarbetare en anställning på 100%. Om du arbetar deltid men önskar arbeta heltid kan utökning av tjänst erbjudas vid annan arbetsplats.

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2024/54

Placering/enhet:

Västerviks sjukhus

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2024-02-19
Upplysning om tjänsten

Marie Törnlöf, Basenhetschef

0490-86077
Upplysning om tjänsten

Anna Orlowska-Nilsson, Läkarföreningen

0490-86198

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30