Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp

Specialistläkare geriatrik

Länssjukhuset i Kalmar

Vi erbjuder

Dig en tjänst som specialistläkare på Geriatriska kliniken på länssjukhuset i Kalmar.

Vår läkargrupp kännetecknas av engagerade och kompetenta medarbetare. Vi har ett gott samarbete med andra kliniker, övriga sjukhus i regionen, primärvården och Linnéuniversitet. Kliniken har egen jourlinje med beredskap i hemmet.

Vi söker

Dig som har svensk legitimation som läkare och är specialist i geriatrik eller annan närliggande specialitet till exempel allmänmedicin. Dina personliga egenskaper och intresse för och erfarenhet av geriatrik har stor betydelse. Du ska kunna arbeta självständigt under handledning av geriatrisk specialist, ha god kommunikativ förmåga, vara flexibel och inse vikten av att samarbeta med övriga teammedlemmar. Som läkare på kliniken förväntas du kunna tjänstgöra både i öppen- och slutenvården samt delta i jourlinjen.

Du som ännu inte är specialist i geriatrik eller närliggande specialitet men har varit ST-läkare några år är också välkommen att söka med möjlighet att bli specialist i geriatrik.

Vår arbetsplats

Geriatriska kliniken handlägger patienter i slutenvård, på mottagningen och som konsulter på akutvårdsavdelningen och akutmottagningen. Till slutenvården prioriteras de sköraste äldre med behov av slutenvård. En stor andel av dessa är kognitivt sviktande. Majoriteten av patienterna läggs in via akutmottagningen eller akutvårdsavdelningen efter primär bedömning av annan specialist.

Kliniken har två geriatriska avdelningar med vardera 14 vårdplatser. På Minnesmottagningen görs kompletterande utredningar av misstänkt demenssjukdom. Basala demensutredningar görs i primärvården enligt regionalt vårdprogram.

Vårt geriatriska rådgivningsteam (GeRt) är placerat på akutvårdsavdelningen. GeRt bedömer geriatriska patienter på akutvårdsavdelningen (AVA) och på akutmottagningen.  Läs gärna artikeln i vårdfokus om GeRt.

På kliniken finns även en palliativ enhet där du kan bli engagerad jourtid. Kontorstid bemannas den av specialister i palliativ medicin. 

Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet.
Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Region Kalmar län erbjuder alla medarbetare en anställning på 100%. Om du arbetar deltid men önskar arbeta heltid kan utökning av tjänst erbjudas vid annan arbetsplats.

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2024/83

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2024-03-17
Upplysning om tjänsten

Anna Lindquist, Verksamhetschef

0480-81279
Upplysning om tjänsten

Katarina Isenberg Nilsson, Läkarföreningen

0480-38426

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30