Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp

Skötare rättspsykiatri

Psykiatriförvaltningen

Som skötare arbetar du i team med sjuksköterska, läkare, kurator och medicinsk sekreterare. I teamen samordnas omvårdnad, behandling och planering tillsammans med patienten utifrån individuella behov.

Du utför basal och psykiatrisk omvårdnad och förväntas bidra till bedömningar av läkemedel och behandling, vårdbehov, stöd och uppföljning. I rollen ingår ett nära samarbete med övriga enheter inom vuxenpsykiatrin samt vårdgrannar utanför den egna verksamheten.

Du kommer under ditt första anställningsår kombinera tjänstgöring inom rättspsykiatrin och inom allmänpsykiatrin med interna utbildningar. Inledningsvis erbjuds en sedvanlig introduktion och under hösten -24 påbörjar du en fördjupad bas- och introduktionsutbildning inklusive bland annat TERMA och psyk-e bas. Under våren -25 fortsätter utbildningsinsatserna och då inkluderas även studiebesök hos annan rättspsykiatrisk verksamhet. Du erbjuds även kontinuerlig handledning.

Vi har förmåner som flextid, friskvårdsbidrag och extra semesterdagar när du har fyllt 40 år och 50 år. Är du inflyttande till Västervik erbjuder vi flyttbidrag.

Tjänstgöring sker dag, kväll, natt samt helg. 

Om dig

Du är utbildad skötare eller undersköterska alternativt har en utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Tidigare arbetserfarenhet från psykiatri, behandlingshem, kriminalvård eller liknande verksamhet är meriterande.

Rollen kräver att du är trygg i dig själv och i din roll samt att du har god samarbetsförmåga. Du behöver vara tydlig i din kommunikation och kunna ge patienter ett lågaffektivt bemötande.

Du trivs med ett omväxlande arbete, är flexibel i ditt arbetssätt och kan lätt anpassa dig till ändrade omständigheter.

Övrigt

Vi begär utdrag ur belastningsregistret på alla som erbjuds anställning hos oss.

Vi intervjuar löpande under ansökningstiden så skicka din ansökan så snart som möjligt. 

Din framtida arbetsplats 

Rättspsykiatrin och Vuxenpsykiatri norr befinner sig i ett spännande utvecklingsskede och vi bygger för närvarande ett nytt psykiatrihus mitt på sjukhusområdet i Västervik. Under hösten 2025 flyttar vi in i det nya psykiatrihuset och samlar all rättspsykiatri och vuxenpsykiatri i Västervik i samma byggnad. Rättspsykiatrin i Västervik är en länsresurs för hela Region Kalmar län. Vi har idag 12 vårdplatser och kommer i nybyggda psykiatrihuset utöka till 24 vårdplatser inklusive två platser för häktade personer med restriktioner. I öppen rättspsykiatrisk vård har vi cirka 30 patienter. 

Vi ingår i psykiatriförvaltningen i Region Kalmar län. Inom förvaltningen arbetar totalt 600 medarbetare med specialistpsykiatrisk vård för vuxna, barn- och ungdomar, rättspsykiatrisk vård samt rehabiliteringvård. Vi arbetar utifrån visionen: En specialistpsykiatri i framkant.

Region Kalmar län ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling.

Vi är över 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Hos oss får du många förmåner och ett av Sveriges bästa kollektivavtal. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete – varje dag.Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Region Kalmar län erbjuder alla medarbetare en anställning på 100%. Om du arbetar deltid men önskar arbeta heltid kan utökning av tjänst erbjudas vid annan arbetsplats.

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2024/236

Placering/enhet:

Psykiatriförvaltningen

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2024-04-14
Upplysning om tjänsten

Morgan Johansson, avdelningschef

010-3586458

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30