Sjuksköterska, vuxenpsykiatrisk heldygnsvård

Psykiatriförvaltningen

Nu söker vi dig som vill bli vår nya kollega på avdelning 23 och 24.

Vi erbjuder

Vi är ett sammansvetsat team som är bra på att ta tillvara varandras kompetenser.  Vi har ett öppet klimat i teamet och ställer upp för varandra. 

Arbetet är flexibelt och varje dag ser olika ut. De patienter du möter behöver under en period utredas, bedömas och behandlas för allvarliga psykiska problem. Det kan till exempel vara stark ångest, djupa depressioner med suicidrisk, psykoser eller självskadebeteende. 

I dina arbetsuppgifter ingår medicinhantering, psykiatrisk omvårdnad och bedömning, stödjande samtal, telefonrådgivning och dokumentation. Arbetet är personcentrerat där vi utgår ifrån patientens berättelse och sätter mål för vården. Vi har mycket samverkan med våra vårdgrannar som till exempel kommuner och primärvård. I din roll blir du spindeln i nätet i samverkan. 

Som sjuksköterska har du en arbetsledande funktion i omvårdnadsarbetet. Arbetet är organiserat så att sjuksköterskegruppen tillsammans ansvarar för två av våra avdelningar inom heldygnsvården. 

Vi erbjuder stora möjligheter att anpassa arbetstiderna till dina individuella behov och önskemål. Arbetstiden är förlagd dag, kväll, natt samt helg. 

Det finns möjlighet att inrikta sig mot ECT, rTMS eller Ketaminbehandling på sikt om intresse finns. Vi erbjuder också möjlighet att vidareutbilda sig på betald arbetstid i så kallad utbildningstjänst. 

Vi söker

Vi söker dig som är ansvarsfull och lösningsfokuserad. Du har god förmåga att se helheten runt en individ och planera vård som utgår från patienten. Du är bra på att samarbeta, samverka och att hålla samtal med patienter och anhöriga.

Som person är du trygg i dig själv och känner en trygghet i en arbetsledande roll. 

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Specialistutbildning i psykiatri och/eller erfarenhet av psykiatriskt arbete är meriterande.

Vår arbetsplats

Avdelning 23 och 24 är allmänpsykiatriska vårdavdelningar som bedömer och utreder psykiatriska tillstånd för att utforma rätt behandlingsalternativ. Båda avdelningarna har 13 vårdplatser och 20 respektive 23 medarbetare.

Inom vuxenpsykiatri norr och Rättspsykiatrin befinner vi oss i ett mycket spännande och expansivt utvecklingsskede där byggnationen av vårt nya psykiatrihus pågår. Vi beräknas flytta in i våra nya lokaler under våren 2025. Det nya psykiatrihuset förbättrar vårdmiljön samt höjer patientsäkerheten och innebär samtidigt att vi medarbetare får en bättre arbetsmiljö.

Vi kommer under närmaste åren fylla på med många medarbetare och bland annat kommer vi återöppna en av våra rättspsykiatriska vårdavdelningar. Vi erbjuder alla våra nyanställda medarbetare en fördjupad introduktionsutbildning och regelbunden kompetenspåfyllnad.

Vi ingår i Psykiatriförvaltningen i Region Kalmar län. Inom förvaltningen arbetar totalt 600 medarbetare med specialistpsykiatrisk vård och behandling för vuxna, barn och ungdomar.
Psykiatriförvaltningen är en del av Region Kalmar län, vars 7 000 medarbetare jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare.
Region Kalmar län ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2022/809

Placering/enhet:

Psykiatriförvaltningen

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2022-10-12
Upplysning om tjänsten

Christian Römberg, avdelningschef

0490-87373
Upplysning om tjänsten

Anneli Hallgren, avdelningschef

0490-86313
Upplysning om tjänsten

Jessica Konrad, Vårdförbundet

0490-86334

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 5 oktober 2022 Lämna synpunkter på innehållet