Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp

Sjuksköterska rättspsykiatri

Psykiatriförvaltningen

Vi söker nu sjuksköterskor till rättspsykiatrin. I samband med att vi flyttar in i nybyggda lokaler utökar vi antalet vårdplatser i verksamheten och förstärker därför vårt team med fler medarbetare. 

Vi erbjuder en utvecklade arbetsplats där du som sjuksköterska har en arbetsledande funktion i omvårdnadsarbetet. Vi har en patientfokuserad verksamhet med hög kvalitet och säkerhet där du har ett nära samarbete med dina sjuksköterskekollegor, läkare, skötare, kuratorer, psykologer och medicinska sekreterare. 

Du möter patienter med skiftande diagnoser, tillstånd och behov vilket gör att arbetet blir omväxlande och utvecklande. I dina arbetsuppgifter ingår bland annat:

- medicinhantering

- psykiatrisk omvårdnad och bedömning

- stödjande samtal

- dokumentation

Du kommer under ditt första anställningsår kombinera arbetet som sjuksköterska med interna utbildningar. Inledningsvis får du sedvanlig introduktion och under våren 2025 påbörjar du en fördjupad bas- och introduktionsutbildning inklusive TERMA och psyk-e bas. 

I din tjänst ingår också möjlighet till:

- Flyttbidrag för dig som flyttar till Västervik

- Särskild ersättning under veckoslut enligt en satsning i Region Kalmar län

- Kontinuerlig handledning

- Utbildningsanställning där du får möjlighet att vidareutbilda dig på betald arbetstid

- Flextid

- Anpassa arbetstiderna till dina individuella behov och önskemål 

- Friskvårdsbidrag och möjlighet att hyra cykel med bruttolöneavdrag

- Extra semesterdagar när du har fyllt 40 år och 50 år

Tjänstgöring sker dag, kväll, natt samt helg. 

Om dig

Du är legitimerad sjuksköterska och gillar att jobba lösningsfokuserat. Du är bra på att samarbeta både internt och externt. Tidigare arbetserfarenhet från psykiatri, behandlingshem, kriminalvård eller liknande verksamhet är meriterande.

Rollen kräver att du är trygg i dig själv och i din roll samt att du har god samarbetsförmåga. Du behöver vara tydlig i din kommunikation och kunna ge patienter ett lågaffektivt bemötande.

Du trivs med ett omväxlande arbete, är flexibel i ditt arbetssätt och kan lätt anpassa dig till ändrade omständigheter.

Övrigt

Vi begär utdrag ur belastningsregistret på alla som erbjuds anställning hos oss.

Vi intervjuar löpande under ansökningstiden så skicka din ansökan så snart som möjligt. 

Din framtida arbetsplats

Rättspsykiatrin och Vuxenpsykiatri norr befinner sig i ett spännande utvecklingsskede och vi bygger för närvarande ett nytt psykiatrihus mitt på sjukhusområdet i Västervik. Under hösten 2025 flyttar vi in i det nya psykiatrihuset och samlar all rättspsykiatri och vuxenpsykiatri i Västervik i samma byggnad.

Rättspsykiatrin i Västervik är en länsresurs för hela Region Kalmar län. Vi har idag 12 vårdplatser och kommer i nybyggda psykiatrihuset utöka till 24 vårdplatser inklusive två platser för häktade personer med restriktioner. I öppen rättspsykiatrisk vård har vi cirka 30 patienter. 

Vi ingår i psykiatriförvaltningen i Region Kalmar län. Inom förvaltningen arbetar totalt 600 medarbetare med specialistpsykiatrisk vård för vuxna, barn- och ungdomar, rättspsykiatrisk vård samt rehabiliteringvård. Vi arbetar utifrån visionen: En specialistpsykiatri i framkant.

Region Kalmar län ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling.
Vi är över 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Hos oss får du många förmåner och ett av Sveriges bästa kollektivavtal. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete – varje dag.Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Region Kalmar län erbjuder alla medarbetare en anställning på 100%. Om du arbetar deltid men önskar arbeta heltid kan utökning av tjänst erbjudas vid annan arbetsplats.

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2024/422

Placering/enhet:

Psykiatriförvaltningen

Antal platser:

2

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2024-09-15
Upplysning om tjänsten

Morgan Johansson, avdelningschef

010-3586458
Upplysning om tjänsten

Anneli Hallgren, avdelningschef

010-3586313

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30