Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp

Sjuksköterska rättspsykiatri och vuxenpsykiatrisk heldygnsvård

Psykiatriförvaltningen

Vi söker nu sjuksköterskor till rättspsykiatrin och vuxenpsykiatriska heldygnsvården på avdelning 21 i Västervik. 

Vår arbetsplats

Vuxenpsykiatri norr och rättspsykiatrin befinner sig i ett spännande utvecklingsskede där vi för närvarande bygger ett nytt psykiatrihus mitt på sjukhusområdet. Under år 2025 kommer vi flytta in i det nya psykiatrihuset och samla all vuxenpsykiatri och rättspsykiatri i samma byggnad. Vi kommer då bland annat återöppna en andra rättspsykiatrisk avdelning med 12 vårdplatser. Vi vill vara väl förberedda för denna utökning och förändring av verksamheten varvid vi nu söker sjuksköterskor som vill jobba inom heldygnsvården eller rättspsykiatrin.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en utvecklade arbetsplats där du som sjuksköterska har en arbetsledande funktion i omvårdnadsarbetet. Vi har en patientfokuserad verksamhet med hög kvalitet och säkerhet. 

Som sjuksköterska hos oss har du ett nära samarbete med läkare, skötare, kuratorer och psykologer och tillsammans bildar ni ett team runt patienten. 

Du möter patienter med skiftande diagnoser, tillstånd och behov vilket gör att arbetet blir omväxlande och utvecklande. I dina arbetsuppgifter ingår:

- medicinhantering

- psykiatrisk omvårdnad och bedömning

- stödjande samtal

- telefonrådgivning

- dokumentation

Du kommer att samverka med flera aktörer, bland annat kommunernas psykiatri och våra psykiatriska öppenvårdsmottagningar.

För att du ska lära känna organisationen, arbetsplatsen och dina kollegor erbjuder vi dels sedvanlig introduktion och handledning, men även en fördjupad bas- och introduktionsutbildning som löper under ett år. Här ingår bland annat TERMA-utbildning och säkerhetskunskap.

I din tjänst hos oss erbjuder vi:

- Flyttbidrag  

- Särskild ersättning under veckoslut enligt en ny satsning i Region Kalmar län

- Kontinuerlig handledning

- Utbildningsanställning där du får möjlighet att vidareutbilda dig på betald arbetstid

- Flextid

- Möjlighet att anpassa arbetstiderna till dina individuella behov och önskemål 

- Friskvårdsbidrag och möjlighet att hyra cykel med bruttolöneavdrag

- Extra semesterdagar när du har fyllt 40 år och 50 år

- Uppdrag inom befintlig tjänst, till exempel arbete med ECT och rTMS 

Vi söker

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och som trivs med ett omväxlande arbete. Vi vill att du är ansvarsfull och lösningsfokuserad samt att du är bra på att samarbeta både internt och externt. Tidigare arbetserfarenhet från psykiatri, behandlingshem eller liknande verksamhet är meriterande.

Rollen kräver att du är trygg i dig själv, kan vara tydlig i din kommunikation och kunna ge patienter ett lågaffektivt bemötande.

Övrigt

Vi begär utdrag ur belastningsregistret på alla som erbjuds anställning hos oss.

Vi intervjuar löpande under ansökningstiden så skicka in din ansökan så snart du kan. 

Vi ingår i psykiatriförvaltningen i Region Kalmar län. Inom förvaltningen arbetar totalt 600 medarbetare med specialistpsykiatrisk vård för vuxna, barn- och ungdomar, rättspsykiatrisk vård samt rehabiliteringvård. Vi arbetar utifrån visionen: En specialistpsykiatri i framkant.

Region Kalmar län ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling.

Vi är över 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Hos oss får du många förmåner och ett av Sveriges bästa kollektivavtal. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete – varje dag.Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Region Kalmar län erbjuder alla medarbetare en anställning på 100%. Om du arbetar deltid men önskar arbeta heltid kan utökning av tjänst erbjudas vid annan arbetsplats.

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2024/133

Placering/enhet:

Psykiatriförvaltningen

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2024-05-05
Upplysning om tjänsten

Martina Andersson-Stoltz, avdelningschef avd 21

0490-86494
Upplysning om tjänsten

Morgan Johansson, avdelningschef rättspsykiatrin

0490-86458

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30