Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp

Sjuksköterska ögon

Västerviks sjukhus

Vi erbjuder

Som sjuksköterska på ögonkliniken erbjuds du ett varierande arbete med stora möjligheter till utveckling. I tjänsten ingår förberedelser av patienter inför läkarbesök, egen glaukom- och fotomottagning, telefonrådgivning på mottagningen samt arbete på dagavdelningen och eventuellt arbete på operation. Du får ett stimulerande arbete i en arbetsmiljö bland arbetskamrater inom olika yrkeskategorier där du får möjlighet till engagemang, ansvar och utveckling av klinikens arbete. Vi har ett öppet klimat med patienten i fokus - patienten först!

Vi söker

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med intresse av eller specialistutbildning inom ögonsjukvård. Du som person är positiv, flexibel, engagerad och ansvarstagande. Vi ser också att du har en vilja att samarbeta för att skapa det bästa resultatet för patienten och att ett gott bemötande är viktigt för dig. Vårt team arbetar med målsättningen att ge patienten en god och säker vård. Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla vår verksamhet ytterligare - tillsammans. Vi värderar dina personliga egenskaper mycket högt. Till denna tjänst tillämpasr vi löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. 

Vår arbetsplats

Ögonkliniken i Västervik ger specialiserad ögonsjukvård till invånarna i norra Kalmar län. Kliniken består av ögonmottagningar i Västervik, Vimmerby och Oskarshamn samt en dagavdelning- och operationsavdelning. Hos oss jobbar ett 50-tal medarbetare med olika kompetenser; läkare, ögonsjuksköterska, sjuksköterska, optiker, ortoptist, undersköterska och medicinska sekreterare. Största volymerna för kliniken är diagnostik och behandling av grå och grön starr, diabetesförändringar som behandlas med laser, sjukdomar i ögats gula fläck och ögonsjukdomar hos barn. På mottagningen sker utredning och behandling av sjukdomar i och kring ögat. På operationsavdelningen är största volymen kataraktkirurgi, där antalet operationer varierar men ligger runt 1700 per år. Ny behandling för maculadegeneration har introducerats de senaste åren.

Vi är en del av Västerviks sjukhus, som är ett akutsjukhus med förlossningsvård och BB. På sjukhuset jobbar 1 500 medarbetare, vars ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. De senaste åren har vi varit mellan etta och trea i listan över ”Sveriges bästa mellanstora sjukhus” och vi kommer alltid högt i AT-läkarnas ranking. Sjukhuset ligger nära Västerviks centrum och skärgård.
Sjukhuset är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.


Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Region Kalmar län erbjuder alla medarbetare en anställning på 100%. Om du arbetar deltid men önskar arbeta heltid kan utökning av tjänst erbjudas vid annan arbetsplats.

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2024/26

Placering/enhet:

Västerviks sjukhus

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2024-01-31
Upplysning om tjänsten

Marie Schwartz, Avdelningschef

0490-86507
Upplysning om tjänsten

Anette Emilsson

0490-87007

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30