Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp
bild för annons Sjuksköterska Neurologimottagningen

Sjuksköterska Neurologimottagningen

Länssjukhuset i Kalmar

Vi erbjuder ett stimulerande arbete som sjuksköterska på neurologisk mottagning med fokus på sjukdomar i hjärnan, ryggmärgen och övriga nervsystemet. Inom detta område har utveckling och forskning gjort stora framsteg, både inom diagnostik och behandling, vilket resulterat i ökad livskvalitet för våra patienter trots en kronisk sjukdom. I rollen som sjuksköterska innebär detta ett utvecklande arbete där du får möjlighet att bredda din kompetens genom att arbeta med flera olika sjukdomar inom området neurologi. 

På Medicinkliniken har vi flera öppenvårdsmottagningar som bedriver utredning, diagnostik och behandling av sjukdomar inom områden såsom neurologi, mage- och tarmsjukdomar, hematologi, diabetes/endokrin med flera och vi hjälper varandra mellan mottagningarna när möjlighet finns. Människor som kommer till våra mottagningar möter erfarna och kompetenta medarbetare som sätter patienten i centrum.

Patienter som behandlas på Neurologimottagningen har kroniska neurologiska sjukdomar, som t.ex MS, parkinsons sjukdom, epilepsi och migrän. I arbetsuppgifterna som sjuksköterska ingår bland annat infusioner, telefonrådgivning, egen sjuksköterskemottagning och samordning av patientens behandlingar. Det finns också möjlighet till utbildning för att självständigt behandla och följa upp patienter med kronisk migrän. Mottagningens verksamhet är viktig för att patienterna ska kunna ha ett så rikt och självständigt liv som möjligt. Vår uppgift är att göra deras resa i vården smidig med rätt hjälp vid rätt tidpunkt. Patienterna följs ofta under lång tid på mottagningen och både patient och anhöriga behöver mycket stöd och information. Hos oss gör Du som sjuksköterska stor skillnad varje dag.

Intervjuer sker löpande och tillsättning kan ske före sista ansökningsdag, så vänta inte med din ansökan. 

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, gärna med erfarenhet av liknande verksamhet. Vi letar efter dig som är trygg och stabil som person. Vi värdesätter din flexibilitet och förmåga att planera och strukturera ditt arbete. Vi ser också att du har nyfikenhet och intresse av att driva verksamheten framåt och har en god förmåga att se helheten runt patienten. På mottagningen arbetar vi i nära samverkan med läkare, medicinska sekreterare och undersköterskor och därför är också god samarbetsförmåga viktigt. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Din framtida arbetsplats

Neurologimottagningen är en del av Medicinkliniken. I dagsläget arbetar tre sjuksköterskor, fem läkare, två medicinska sekreterare samt en undersköterska på mottagningen. Mottagningsverksamheten bedrivs måndag till fredag, dagtid.

Länssjukhuset i Kalmar är ett av tre sjukhus i Kalmar län. Sjukhuset är ett akutsjukhus med specialistvård, förlossningsvård och BB. Här arbetar drygt 2300 personer för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund.

Region Kalmar län ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi är över 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Hos oss får du många förmåner och ett av Sveriges bästa kollektivavtal. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete – varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Region Kalmar län erbjuder alla medarbetare en anställning på 100%. Om du arbetar deltid men önskar arbeta heltid kan utökning av tjänst erbjudas vid annan arbetsplats.

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2024/447

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2024-07-28
Upplysning om tjänsten

Karin Falk Kaldner, avdelningschef

010-3584670

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30