Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp

Sjuksköterska minnesmottagningen

Västerviks sjukhus

Just nu erbjuds en intressant tjänst som sjuksköterska med arbete 50% på minnesmottagningen/demensteamet och 50% mot vårdavdelning. En stor möjlighet till kompetensutveckling och varierande arbetsuppgifter. Patientgruppen som du möter på minnesmottagningen utreds och/eller behandlas för kognitiv svikt som omfattar olika demenssjukdomar. Ditt arbete är uppskattat och viktigt för både patienter, anhöriga och andra vårdgivare, därför har du också samarbete med primärvården och kommunen bland annat. En annan viktig del i arbetet utgörs av beteende- och psykiska symptom vid demens, BPSD, det omfattar insatser som kartläggning, handledning och behandling. <!--StartFragment --><!--EndFragment -->Du kommer ha tätt samarbete med kollegor, bland annat med erfaren silviasyster och du ges möjlighet växa in i din roll med hjälp av en mycket erfaren sjuksköterska som med högt engagemang för patienterna liksom djup kunskap och stor erfarenhet som stödjer/vägleder dig i din roll liksom patienterna du möter på mottagningen. Den medicinska forskningen kring läkemedel för demenssjukdomar är också inne i ett spännande skede, som innebär att omvärldsbevakning och deltagande i olika forum och kunskapsseminarium kan bli aktuellt. Vi har tre medicinavdelningar med lite olika inriktning men gemensamt är att arbetet på våra vårdavdelningar präglas av kompetens inom arbetslagen och en trivsam kultur. Du möter en bredd av internmedicinska patienter, vi arbetar bland annat med hjärtsjukdom, diabetes och strokevård. En av våra styrkor är vårt nära samarbete mellan avdelningar och mottagningar.

Du får en anpassad introduktion utifrån dina erfarenheter.

Om dig

Vi söker dig som verkligen vill göra skillnad för våra patienter och anhöriga som kan vara i olika åldrar. Du behöver tycka om att samarbeta med andra och bygga relationer, du är serviceinriktad och förmedlar information och budskap på ett tydligt sätt. Din förmåga att se till verksamhetens bästa och ditt strukturerade arbetssätt är till en tillgång i ditt kommande uppdrag. Har du tidigare arbetslivserfarenhet av arbete med demenssjukdomar är det meriterande.

Du behöver vara legitimerad sjuksköterska, gärna med vidareutbildning inom demens, äldrevård eller distrikt. Du bör ha B-körkort.

Du som sätter patientens bästa i fokus och kan se helheten utan att för den skull missa detaljerna är den vi söker. Tjänsten är verkligen spännande och viktig med många utvecklingsmöjligheter för dig som vill fördjupa dig mer om hjärnan, hur vi kan lindra, vårda och behandla våra patienter utifrån våra olika kunskaper i teamet. Varmt välkommen med din ansökan!

Din framtida arbetsplats

Hela medicinkliniken består av ca 230 medarbetare med alla professionerna inräknade. Vi är en stor klinik, men med nära samarbete över yrkesgränserna. Engagerade medarbetare arbetar varje dag för hög medicinsk kvalité, tillgänglighet och nöjda patienter. Medicinkliniken på Västerviks sjukhus omfattar tre vårdavdelningar, en njur- och dialysmottagning och två medicinmottagningar där samtliga specialistmottagningar finns representerade. Sjuksköterskebaserade mottagningar finns på alla enheter. Stor kompetens, erfarenhet, engagemang och arbetsglädje kännetecknar vår arbetsplats.

Västerviks sjukhus är ett av tre sjukhus i Kalmar län. Sjukhuset är ett akutsjukhus med förlossningsvård och BB. På Västerviks sjukhus finns jobb för dig som vill utvecklas i din roll tillsammans med trevliga kollegor. Här arbetar drygt 1200 medarbetare och vi har en fin sammanhållning och en bred kompetens. Sjukhuset är lagom stort och du får en trygg, och trivsam anställning med möjlighet till att lära nytt. Det ligger i anslutning till Västerviks centrum och är nära skärgården.

Region Kalmar län ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi är över 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Hos oss får du många förmåner och ett av Sveriges bästa kollektivavtal. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete – varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Region Kalmar län erbjuder alla medarbetare en anställning på 100%. Om du arbetar deltid men önskar arbeta heltid kan utökning av tjänst erbjudas vid annan arbetsplats.

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2024/404

Placering/enhet:

Västerviks sjukhus

Antal platser:

2

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2024-08-19
Upplysning om tjänsten

Linda Berggren, avdelningschef

0490-87055
Upplysning om tjänsten

Vårdförbundet

0490-86000

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30