Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp

Sjuksköterska, medicin stroke/neurologi

Västerviks sjukhus

Vi erbjuder

Du välkomnas av ett trivsamt och kompetent arbetslag och du blir en viktig del i det interdisciplinära teamet där dina arbetsuppgifter innebär en stor variation inom akut strokevård och neurologi i livets alla skeden. Vård av hjärtpatienter förekommer också. Vår styrka på medicinkliniken är vårt nära samarbete mellan avdelningar och mottagningar vilket ger en stor möjlighet till kompetensutveckling och flexibla arbetsuppgifter vid önskemål.
Arbetet omfattar deltagande i såväl behandling, diagnostik, prevention som rehabilitering. Vi vårdar patienter med större övervakningsbehov där det görs tätare kontroller samt patienter med andra symptom som behöver utredas, bedömas och behandlas. Vi arbetar i team där olika yrkesgrupper samverkar runt patienterna. Hos oss har du en mycket betydande roll och är många gånger den kontakt med anhöriga, kommun och övriga yrkesgrupper som behövs för att ge en säker vård, och en trygg hemgång. 

Hos oss har du förmånen att kompetensutvecklas och när du börjar får du en generös och anpassad introduktion beroende på dina tidigare erfarenheter  Både du som är erfaren sjuksköterska och du som är ny i din yrkesroll bidrar till vår verksamhets utveckling. Hos oss får du en variation i arbetstider genom att vi har öppet dygnets alla timmar, året runt.

Då avdelning 6 delar lokaler med avd. 4 (hjärtavdelning och HIA) pga ombyggnation finns möjlighet, om intresse finns att skola in sig även på denna avdelning och därmed bredda din kompetens. Vid önskemål finns det även möjlighet att skola in sig på avd 5 (internmedicinsk avd) Det är ju alltid roligt att lära sig nya saker, eller hur?

Vi söker

Till denna tjänst söker vi dig som är legitimerade sjuksköterska. Du är en person som känner dig trygg i dig själv och tycker om att ta för dig och lära dig nya saker. Då vården svänger snabbt, både vad det gäller patienternas tillstånd och att arbetsbelastning förändras så ser vi det som viktigt att du har förmågan att arbeta strukturerat och prioriterar ditt arbete när det krävs. Du bidrar till vår gemensamma arbetsmiljö genom din teamkänsla samt ödmjuka och konstruktiva förhållningssätt. Erfarenhet från strokevård är meriterande men vi välkomnar självklart också nyutexaminerade sjuksköterskor med öppna armar då du här har stora möjligheter att skaffa dig en bred och specialiserad kompetens inom det medicinska området på vår klinik. Ett bra ställe att börja sin sjuksköterskekarriär på. 
Urval och intervjuer sker fortlöpande och tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. 
Varmt välkommen med din ansökan!

Vår arbetsplats

Avdelning 4 har 16-vårdplatser + 4 HIA-platser. Strokesidan har 6 vårdplatser(blå sida) och hjärtsidan har 6 vårdplatser(röd sida) och sen finns det 4 platser där det är blandat stroke, hjärta och infektionspatienter(gul sida). Vi vill att verksamheten ska präglas av ett öppet, positivt och effektivt arbetsklimat där nyckelorden empati, integritet och delaktighet är grundläggande. Våra medarbetare är viktiga för oss och vi strävar efter en bra balans mellan arbete och fritid. Vi trivs och har roligt på vår arbetsplats och hoppas och tror att även du kommer att uppleva det hos oss!

Vi är ett glatt gäng som bryr oss om varandra. Det nära samarbetet med övrig verksamhet inom medicinkliniken vilket gör att du har möjlighet att bredda din kompetens och få en stor variation i ditt arbete utifrån dina egna önskemål.

FÖR EN TRYGGARE PATIENT - är klinikens ledord - och personalens höga kompetensnivå är vår viktigaste resurs i denna strävan.
Medicinkliniken i Västervik bedriver kvalificerad internmedicinsk verksamhet tillgänglig dygnet runt för våra invånare från 18 års ålder. Kliniken har slutenvårdsavdelningar, en dialysmottagning och två medicinmottagningar där samtliga specialistmottagningar finns representerade. Öppenvårdsverksamhet bedrivs även på vårdavdelningarna, såsom hjärt- och pacemakermottagning, diabetes- och KOL-mottagning. Kliniken erbjuder en god tillgänglighet inom samtliga öppenvårdsspecialiteter.

Är du intresserad av att flytta till Västerviks kommun - läs mer här.

Vi är en del av Västerviks sjukhus, som är ett akutsjukhus med förlossningsvård och BB. På sjukhuset jobbar 1 500 medarbetare, vars ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. De senaste åren har vi varit mellan etta och trea i listan över ”Sveriges bästa mellanstora sjukhus” och vi kommer alltid högt i AT-läkarnas ranking. Sjukhuset ligger nära Västerviks centrum och skärgård.
Sjukhuset är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.


Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Region Kalmar län erbjuder alla medarbetare en anställning på 100%. Om du arbetar deltid men önskar arbeta heltid kan utökning av tjänst erbjudas vid annan arbetsplats.

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2024/129

Placering/enhet:

Västerviks sjukhus

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2024-03-08
Upplysning om tjänsten

Magdalena Jungevall, avdelningschef

0490-87850
Upplysning om tjänsten

Nina Karlsson, Vårdförbundet

0490-86136
Upplysning om tjänsten

Negjla Gjana, Vårdförbundet

0490-86136

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30