Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp
bild för annons Samordnare med ledningsansvar för AVA, akutkliniken

Samordnare med ledningsansvar för AVA, akutkliniken

Länssjukhuset i Kalmar

Nu finns en möjlighet för dig att söka en spännande roll som sjuksköterska kombinerat med uppdraget som samordnare med ledningsansvar på Akutvårdsavdelningen (AVA) som kombineras med arbete som sjuksköterska på akutkliniken.

Vi erbjuder

Samordnare med ledningsansvar på AVA är en nyinrättad funktion och du får möjlighet att starta upp detta arbetet tillsammans med verksamheten. Vår ambition är att funktionen ska delas mellan tre personer och därmed rotera schemamässigt på dessa tre.

Tillsammans med ledningsansvariga sjuksköterskor och operativ chef ansvarar du för den dagliga driften på AVA. Med vårdplatssituationen som bakgrund kommer du ha möjlighet att leda och fördela arbetet inom teamet. Din uppgift blir också att hålla teamet informerat och även förmedla vidare information till övriga funktioner inom verksamheten. I rollen ingår att säkerställa att avdelningens rutiner efterföljs samt eventuellt att utveckla rutiner.

 Som samordnare med ledningsansvar är du lyhörd för medarbetarnas synpunkter och behov och du fungerar som ett stöd för teamet i akutsituationer på AVA. Du kommer också ha en avgörande roll för övriga kliniker på sjukhuset, då du blir kontaktperson vid in- och utflöde på AVA.

Du är en del i utvecklings och förbättringsarbetet tillsammans med AVA-gruppen och ansvarig chef. Genom din organisationsförmåga och personcentrerade arbetssätt tar du ansvar för utvecklingsarbetet och kunskapsöverföringen på Akutvårdsavdelningen.

Vi söker

Vi söker dig som är utbildad sjuksköterska och vi ser gärna att du har några års erfarenhet inom akutsjukvård.

Du är en förebild för dina kollegor och har stor erfarenhet av att arbeta på akutklinik. Som samordnare med ledningsansvar krävs det att du har ett öppet förhållningssätt och tycker om att handleda kollegor.

Du är professionell och kan möta människor med ödmjukhet. Som person är du strukturerad, stabil, har en god samarbetsförmåga och engagemang för att vilja utveckla och förbättra. Det är av stor vikt att du kan ta beslut inom ditt ansvarsområde.

En förutsättning för att du ska trivas och passa i rollen är att du kan hantera stress och göra snabba prioriteringar med patienten i fokus. Arbetet är omväxlande vilket gör att det finns behov av att vara flexibel och även initiativtagande för att lösa och hantera de situationer som uppkommer.

Intervjuer och tillsättning sker löpande så vänta inte med din ansökan!

Vi undanber oss kontakt från bemanningsbolag.

Vår arbetsplats

Akutkliniken vid Kalmar sjukhus ger ett akut omhändertagande dygnet runt. På akutkliniken tar vi framförallt hand om kirurg-, ortoped-, medicin- och infektionspatienter men även de patienter som kommer in med blåljus från övriga kliniker såsom kvinnokliniken- barn-, ögon- och öron. Vår arbetsplats samarbetar med de flesta kliniker vid sjukhuset, ambulansverksamheten, polismyndigheten, kriminalvården, andra sjukhus samt hemsjukvården i närliggande kommuner. 

I anslutning till akutmottagningen finns också akutvårdsavdelning med 14 vårdplatser för akuta patienter som är i behov av kort observation, behandling eller utredning med lågt övervakningsbehov. Vi har ett nära samarbete med geriatriska rådgivningsteamet som finns på akutkliniken.

På akutkliniken är vi nu inne i en spännande förändringsresa. Vi har flera pågående förbättringsarbeten som kommer bidra till en ännu bättre arbetsmiljö för våra medarbetare. Hoppas du vill vara med på vår förändringsresa!

Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet.
Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Region Kalmar län erbjuder alla medarbetare en anställning på 100%. Om du arbetar deltid men önskar arbeta heltid kan utökning av tjänst erbjudas vid annan arbetsplats.

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2024/81

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Antal platser:

3

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2024-02-22
Upplysning om tjänsten

Lina Nordin, Avdelningschef

0480-83770
Upplysning om tjänsten

Erica Stenström

0480-81465
Upplysning om tjänsten

Linda Simonsson, Vårdförbundet

0480-84709
Upplysning om tjänsten

Maria Andersson, Vårdförbundet

0480-84703

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30