Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp

Sjuksköterska lungmottagning/avdelning

Västerviks sjukhus

Skulle du vilja få det bästa av två världar genom att kunna arbeta både på medicinavdelningen och lungmottagningen, då har vi tjänsten för dig! Uppdraget på lungmottagningen innebär att du arbetar med utprovning av CPAP, bipap, syrgas i hemmet samt med patientarbete inför, under och efter olika undersökningar som genomförs av läkare på mottagningen. Du kommer även samarbeta med andra avdelningar såsom MTA samt hjälpmedelscentralen i Västervik. På medicinavdelningen arbetar du med inneliggande patienter, som medicinskt ansvarig sjuksköterska. Arbetet genomförs i team tillsammans med övriga på avdelningen. Eftersom det är viktigt för oss att du trivs och lyckas i din roll kommer du erbjudas en anpassad introduktion av kunniga och erfarna kollegor.

Om dig

Du som söker har ett intresse för internmedicin och vill specialisera dig som sjuksköterska inom lungmedicin, gärna med tidigare arbetslivserfarenhet i yrket. För att trivas i rollen tror vi att du är både självgående och flexibel med en utvecklad empatisk förmåga samt besitter en god samarbetsförmåga. Du har förmågan att se till verksamhetens bästa i agerande och beslut samt är strukturerad. Vi söker dig som vill ingå i ett kompetent team som består av läkare, sjuksköterskor samt undersköterskor. Ditt uppdrag beskrivs som roligt, varierande och självständigt där egenskaper som flexibilitet och kreativitet är viktiga för att hitta lösningar som på bästa sätt hjälper våra patienter som tillhör lungmottagningen. Lockas du av möjligheten att arbeta både  specialiserat på mottagningen och på avdelningen gör det att kompetensen som legitimerad sjuksköterska underhålls och ständigt utvecklas. Det är helt enkelt ett jätteroligt och viktigt uppdrag!

Varmt välkommen till det bästa av två världar!    

Din framtida arbetsplats

Medicinavdelning fem är en allmänmedicinsk avdelning med sexton vårdplatser. Här ger vi vård och omsorg till patienter med sjukdomar inom internmedicin, såsom lungsjukdomar, infektionssjukdomar, endokrinologiska sjukdomar samt hematologiska sjukdomar. Flertalet patienter är jourfall med skiftande besvär. På avdelningen finns specialister i neurologi, reumatologi, hematologi, lungsjukdomar och internmedicinska sjukdomar. Mottagningar för KOL, sömnapné och diabetes är knutet till avdelningen. Vi har även öppenvårdsverksamhet på avdelningen där vi utreder patienter med olika former av skopier, biopsier, operationer, blodprovskontroller och röntgenundersökningar. 

Vi har ett nära samarbete med medicinavdelning fyra där patienter med stroke och hjärtsjukdomar vårdas. Det nära samarbetet gör att du har möjlighet att bredda din kompetens ytterligare och få en stor variation i ditt arbete utifrån dina egna önskemål.  

Västerviks sjukhus är ett av tre sjukhus i Kalmar län. Sjukhuset är ett akutsjukhus med förlossningsvård och BB. På Västerviks sjukhus finns jobb för dig som vill utvecklas i din roll tillsammans med trevliga kollegor. Här arbetar drygt 1200 medarbetare och vi har en fin sammanhållning och en bred kompetens. Sjukhuset är lagom stort och du får en trygg, och trivsam anställning med möjlighet till att lära nytt. Det ligger i anslutning till Västerviks centrum och är nära skärgården.

Region Kalmar län ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi är över 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Hos oss får du många förmåner och ett av Sveriges bästa kollektivavtal. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete – varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Region Kalmar län erbjuder alla medarbetare en anställning på 100%. Om du arbetar deltid men önskar arbeta heltid kan utökning av tjänst erbjudas vid annan arbetsplats.

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2024/420

Placering/enhet:

Västerviks sjukhus

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2024-07-07
Upplysning om tjänsten

Emelie Wester, avdelningschef

0490-87051
Upplysning om tjänsten

Erik Holmer, Vårdförbundet

0490-86000

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30