Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp
bild för annons Sjuksköterska Lung- och allergimottagningen

Sjuksköterska Lung- och allergimottagningen

Länssjukhuset i Kalmar

På lung- och allergimottagningen bedrivs utredning, diagnostik och behandling av lungsjukdomar såsom KOL, sarkoidos, lungcancer och lungfibros samt allergier och astma. Som sjuksköterska på vår mottagning arbetar du i team tillsammans med läkare runt patienten. Du får självständigt utföra spirometrier, pricktest, NO-mätning, provtagning och telefonrådgivning. Som sjuksköterska utför du också allergivaccinationsbehandling i nära samarbete med läkare. Vi erbjuder dig en möjlighet att arbeta på en välfungerande och trevlig medicinmottagning.

Intervjuer sker löpande och tillsättning kan ske före sista ansökningsdag.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, gärna med erfarenhet av liknande verksamhet. Vidareutbildning inom lungmedicin är önskvärt, men inget krav. Viktigare är att du kan samarbeta med kollegor, har förmåga att planera och strukturera ditt arbete, är nyfiken och intresserad av att driva verksamheten framåt och sätter patienten i centrum. På mottagningen arbetar vi i nära samverkan och därför är också god samarbetsförmåga mycket viktigt. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Din framtida arbetsplats

Lung- och allergimottagningen är en del av Medicinkliniken. Merparten av vården sker polikliniskt, men sektionen är även kopplad till Medicinavdelning 17. I dagsläget arbetar sju sjuksköterskor, sex läkare och fyra medicinska sekreterare på Lung- och allergimottagningen. I närliggande lokaler ligger den lungmedicinska dagsjukvården där två sjuksköterskor arbetar. Det är ett sammansvetsat gäng med snabba kommunikationsvägar och nära samarbete mellan yrkesgrupperna. Mottagningsverksamheten bedrivs måndag till fredag, dagtid.

Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet.
Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Region Kalmar län erbjuder alla medarbetare en anställning på 100%. Om du arbetar deltid men önskar arbeta heltid kan utökning av tjänst erbjudas vid annan arbetsplats.

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2024/237

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Tidsbegränsad anställning

Anställningstid:

Tidsbegränsad

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2024-04-07
Upplysning om tjänsten

Karin Falk Kaldner, avdelningschef

010-3584670
Upplysning om tjänsten

Jenny Lindh, Vårdförbundet

010-3580000

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30