Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp
bild för annons Sjuksköterska kardiologi

Sjuksköterska kardiologi

Västerviks sjukhus

Vi erbjuder

Du välkomnas av ett trivsamt och kompetent arbetslag och du blir en viktig del i det interdisciplinära teamet där dina arbetsuppgifter innebär en stor variation inom vård av hjärtpatienter i livets alla skeden. Vår styrka på medicinkliniken är det nära samarbetet mellan avdelningar och mottagningar vilket ger en stor möjlighet till kompetensutveckling och flexibla arbetsuppgifter vid önskemål. Arbetet omfattar deltagande i såväl behandling, diagnostik, prevention som rehabilitering. Vi vårdar patienter med större övervakningsbehov där det görs tätare kontroller samt patienter med andra symptom som behöver utredas, bedömas och behandlas. Vi arbetar i team där olika yrkesgrupper samverkar runt patienterna.  Hos oss har du en mycket betydande roll och är många gånger den kontakt med anhöriga, kommun och övriga yrkesgrupper som behövs för att ge både en säker vård och en trygg hemgång. Hos oss har du förmånen att kompetensutvecklas, när du börjar får du en generös och anpassad introduktion beroende på dina tidigare erfarenheter. Både du som är erfaren sjuksköterska och du som är ny i din yrkesroll bidrar till verksamhetens utveckling. Hos oss får du en variation i arbetstider genom att vi har öppet dygnets alla timmar, året runt. 
Då avdelningen delar lokaler med avdelning 6 (Strokeenheten) pga ombyggnation finns möjlighet, om intresse finns att skola in sig även på denna avdelning och därmed bredda din kompetens. Vid önskemål finns det även möjlighet att skola in sig på avd 5 (internmedicinsk avd). Det är ju alltid roligt att lära sig nya saker, eller hur? 

Vi söker

Vi söker dig som känner sig trygg i dig själv, tycker om att ta för dig och lära dig nya saker. Då vården svänger snabbt, både vad det gäller patienternas tillstånd och att arbetsbelastningen förändras så ser vi det som viktigt att du har förmågan att arbeta strukturerat och prioriterar ditt arbete när det krävs. Du är legitimerade sjuksköterska och bidrar till vår gemensamma arbetsmiljö genom din teamkänsla samt ödmjuka och konstruktiva förhållningssätt. Erfarenhet från arbete inom kardiologi är meriterande men vi välkomnar självklart också nyutexaminerade sjuksköterskor med öppna armar då du här har stora möjligheter att skaffa dig en bred och specialiserad kompetens inom det medicinska området på vår klinik. Ett bra ställe att börja sin sjuksköterskekarriär på. Varmt välkommen med din ansökan till oss!

Vår arbetsplats

Den sammanslagna avdelningen (hjärta och stroke) har totalt 16 vårdplatser. Strokesidan har åtta vårdplatser, hjärtsidan har åtta  vårdplatser och fyra HIA-platser. Vi vill att verksamheten ska präglas av ett öppet, positivt och effektivt arbetsklimat där nyckelorden empati, integritet och delaktighet är grundläggande. Våra medarbetare är viktiga för oss och vi strävar efter en bra balans mellan arbete och fritid. Vi trivs och har roligt på vår arbetsplats och hoppas och tror att även du kommer att uppleva det hos oss!

Vi är ett glatt gäng som bryr oss om varandra. Det nära samarbetet med de andra två medicinavdelningarna gör att du har möjlighet att bredda din kompetens och få en stor variation i ditt arbete utifrån dina egna önskemål. 
FÖR EN TRYGGARE PATIENT- är klinikens ledord - och personalens höga kompetensnivå är vår viktigaste resurs i denna strävan. Medicinkliniken i Västervik bedriver kvalificerad internmedicinsk verksamhet tillgänglig dygnet runt för våra invånare från 18 års ålder. Kliniken har tre slutenvårdsavdelningar, en dialysmottagning och två medicinmottagningar där samtliga specialistmottagningar finns representerade. Öppenvårdsverksamhet bedrivs även på vårdavdelningarna, såsom hjärt- och pacemakermottagning, diabetes- och KOL-mottagning. Kliniken erbjuder en god tillgänglighet inom samtliga öppenvårdsspecialiteter.

Urval och intervjuer sker fortlöpande och tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Så tveka inte och skicka in din ansökan idag!

Vi är en del av Västerviks sjukhus, som är ett akutsjukhus med förlossningsvård och BB. På sjukhuset jobbar 1 500 medarbetare, vars ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. De senaste åren har vi varit mellan etta och trea i listan över ”Sveriges bästa mellanstora sjukhus” och vi kommer alltid högt i AT-läkarnas ranking. Sjukhuset ligger nära Västerviks centrum och skärgård.
Sjukhuset är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.


Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Region Kalmar län erbjuder alla medarbetare en anställning på 100%. Om du arbetar deltid men önskar arbeta heltid kan utökning av tjänst erbjudas vid annan arbetsplats.

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2024/128

Placering/enhet:

Västerviks sjukhus

Antal platser:

2

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2024-03-31
Upplysning om tjänsten

Mikael Karlsson, avdelningschef

0490-86789
Upplysning om tjänsten

Negjla Gjana, Vårdförbundet

0490-86136
Upplysning om tjänsten

Nina Karlsson, Vårdförbundet

0490-86136

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30