Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp

Sjuksköterska infektion

Länssjukhuset i Kalmar

Vi erbjuder ett utvecklande och intressant arbete på infektionsmottagningen. Som sjuksköterska på infektionsmottagningen arbetar du självständigt och har ett varierande arbete varje dag. Erika är sjuksköterska på mottagningen: "Jag har alltid känt att jag vill gå till jobbet och det är en skön känsla. Det är spännande att få möta så många olika människor från olika åldrar till olika kulturer och som alla har olika syften med besöket. Vi möter de som behöver vaccin för utlandssemester, människor med kroniska infektionssjukdomar och personer som tar droger intravenöst och behöver byta sprutor och kanyler. Det gör mitt arbete spännande och intressant och jag får vara med om intressanta möten och samtal."

Du kommer till en sjuksköterskeledd verksamhet där du bland annat har egen mottagning, telefonrådgivning, bemannar sprututbyte och varje dag möter olika människor med olika behov. Vi som arbetar här är läkare, sjuksköterskor, och medicinska sekreterare. Arbetstiden är förlagd dagtid mån-fre.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och jobbat några år, gärna inom infektionssjukvård med goda kunskaper i svenska språket. 

Du har förmågan att driva dina egna arbetsuppgifter framåt och andas lugnt vid förändringar där möjlighetstänk är första prioritet. Vi vill att du är positiv och tillmötesgående i ditt sätt och alltid sätter patientens bästa i fokus. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Din framtida arbetsplats

Infektionskliniken har ett länsövergripande ansvar för högspecialiserad infektionssjukvård och bedriver såväl öppenvård som slutenvård och behandlar patienter med ett brett spektra av  sjukdomar i alla åldersgrupper. På infektionsmottagningen hanterar vi tuberkulos, immunbristsjukdomar, HIV, Hepatit B och C samt vaccinerar och genomför provtagningar. Vi har även ett välfungerande sprututbyte som startades 2012. 

Länssjukhuset i Kalmar är ett av tre sjukhus i Kalmar län. Sjukhuset är ett akutsjukhus med specialistvård, förlossningsvård och BB. Här arbetar drygt 2300 personer för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund.

Region Kalmar län ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi är över 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Hos oss får du många förmåner och ett av Sveriges bästa kollektivavtal. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete – varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Region Kalmar län erbjuder alla medarbetare en anställning på 100%. Om du arbetar deltid men önskar arbeta heltid kan utökning av tjänst erbjudas vid annan arbetsplats.

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2024/436

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2024-08-11
Upplysning om tjänsten

Laila Holmertz, avdelningschef

010-3588497
Upplysning om tjänsten

Annica Boija, Vårdförbundet

010-3580000(vxl)

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30