Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp

Sjuksköterska geriatrik

Länssjukhuset i Kalmar

Vi är en arbetsplats som drivs av att vilja utveckla vår verksamhet till det bättre. Tillsammans är vi ett härligt gäng kollegor i en öppen och tillåtande atmosfär. Som sjuksköterska hos oss arbetar du med akutsjukvård för de mest sköra äldre. Vi strävar efter att se och utveckla det friska hos våra patienter.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, gärna med vidareutbildning inom geriatrik. Du har ett genuint intresse av att vårda de mest sköra äldre. För att trivas hos oss är det viktigt att du tycker om att jobba i team samt kombinationen av omvårdnad och akutsjukvård. Vi söker dig som är strukturerad och självständig samtidigt som du har en god samarbetsförmåga och kan se helheten runt patienten. Som person är du trygg och stabil.

Arbetstiden är förlagd till dag/kväll/natt. Önskar du jobba enbart natt under en period så finns goda möjligheter till det då vi har stort behov av att bemanna avdelningen nattetid.

Du delar vår vision om bra bemötande och delaktighet kring vården av de mest sköra äldre. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Utefter vad som passar dig kan vi erbjuda tillsvidareanställning, vikariat eller timanställning.

Urval sker löpande och tillsättning kan komma att ske innan ansökningstiden går ut.

Välkommen med din ansökan!

Din framtida arbetsplats 

På avdelningen är du ansvarig för patientens omvårdnad samt utför och följer upp medicinska ordinationer. Vi har ett nära samarbete med kollegor utanför sjukhuset så som kommun och primärvård.

Vi arbetar utifrån personcentrerad vård som är ett etiskt förhållningsätt och som innebär att se den enskilda individen. Man bör därmed också involvera och anpassa utefter individens behov, resurser och förutsättningar. Utgångspunkten i personcentrerad vård är patientens berättelse om sin sjukdom, ibland med hjälp av anhörig. Med historien som utgångspunkt görs en gemensam vårdplan med mål och strategier under vårdtiden. Delaktighet är en grundläggande aspekt i personcentrerad vård och innebär bland annat att det finns utrymme för den vårdsökande att uttrycka frågor och eventuell oro.

Vi arbetar även med Nova board/surfplattor som är ett digitalt verktyg och används i det patientnära arbetet vilket underlättar arbetet samtidigt som det blir mer patientsäkert.

Du erbjuds två högskolekurser inom geriatrik och palliativ vård på vardera 7,5 hp.

Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet.
Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Region Kalmar län erbjuder alla medarbetare en anställning på 100%. Om du arbetar deltid men önskar arbeta heltid kan utökning av tjänst erbjudas vid annan arbetsplats.

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2024/238

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2024-04-14
Upplysning om tjänsten

Ulrika Melin, avdelningschef

010-3584187
Upplysning om tjänsten

Susanne Klingstedt, avdelningschef

010-3581264

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30