Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp
bild för annons Sjukhusfysiker röntgen, MR och PET/CT-diagnostik

Sjukhusfysiker röntgen, MR och PET/CT-diagnostik

Länssjukhuset i Kalmar

Vi erbjuder dig en möjlighet att utveckla en bred kompetens inom röntgenteknik och röntgenfysik med stöd av erfarna kollegor. Inom röntgen- och MR-diagnostik finns flera modaliteter och ett stort antal moderna utrustningar. Arbetet består av bland annat verksamhetsstöd till röntgenverksamheterna avseende strålsäkerhet, optimering av undersökningar, metodutveckling, kvalitetssäkring, upphandling och undervisning. Röntgen- och MR-diagnostik bedrivs vid länets alla tre sjukhus och när det gäller röntgendiagnostik även inom Folktandvården.

Inom MR-diagnostik omfattar arbetsuppgifterna bland annat övergripande arbete kring MR-säkerhet, utbildningar i MR-säkerhet och MR-fysik för klinisk personal och stöd kring metoder och optimering. Utöver detta ingår även lokalplanering och upphandling samt rådgivning kring implantat. Du har stora möjligheter att själv påverka och forma din arbetsdag, arbetssätt och upplägg utifrån verksamhetens mål och förutsättningar.

Regionens satsning fortsätter på cancervården. Bland annat har man startat upp en uppbyggnad av en PET/CT enhet och utbyggnad av strålbehandlingen i Kalmar. Här finns också behov av kompetens framöver.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjukhusfysiker. Har du erfarenhet inom röntgen- och MR-fysik är det meriterande. Har du kompetens inom andra verksamhetsområden är du också välkommen att söka.

Rollen innebär nära samverkan med övriga sjukhusfysiker, ingenjörer och klinisk personal där din samarbetsförmåga, servicekänsla och förmåga att bidra till ett positivt arbetsklimat är viktig. Du har också god förmåga att ta initiativ, prioritera och självständigt planera och driva projekt utifrån verksamhetens behov. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

B-körkort är ett krav då det förekommer tjänsteresor inom länet.

Din framtida arbetsplats

Medicinsk strålningsfysik är en sektion som hör till Onkologiska kliniken och strålningsfysik vid Länssjukhuset i Kalmar som är en länsövergripande basenhet med verksamhet i både Kalmar och Västervik. Basenheten omfattar bland annat en strålbehandlingsavdelning med två linjäracceleratorer och denna verksamhet genomgår för närvarande en period av intensiv och expansiv utveckling, vilket kommer att leda till en ökning av både strålbehandlingsutrustning och personal. En PET/CT enhet håller på att starta upp i Kalmar med målet att vara klar i slutet av 2026. Detta innebär att kompetens inom nuklearmedicin också kan vara intressant.

Sektionen deltar aktivt i det systematiska strålsäkerhetsarbetet som bedrivs i Region Kalmar län. Vi består av åtta sjukhusfysiker som tillsammans arbetar inom yrkets olika områden. Arbetet präglas av nära samarbete, korta beslutsvägar och ett ständigt pågående förbättringsarbete där goda idéer uppmuntras och tillvaratas. Vi är en arbetsplats som tar största möjliga ansvar för medarbetarnas arbetsmiljö. Vi erbjuder dig möjlighet till kontinuerlig professionell utveckling i form av kurser och konferenser och vidareutbildning så som specialisttjänstgöring med lokal handledare inom röntgen.

Kalmar ligger vackert vid kusten och erbjuder en rik natur med närhet till Öland, många soltimmar och en kulturellt aktiv stad med en anrik historia.

Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet.
Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Region Kalmar län erbjuder alla medarbetare en anställning på 100%. Om du arbetar deltid men önskar arbeta heltid kan utökning av tjänst erbjudas vid annan arbetsplats.

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2024/251

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2024-04-28
Upplysning om tjänsten

Markos Koufakis, Chefsfysiker

010-3583411
Upplysning om tjänsten

Sofi Holmqvist, Naturvetarna

010-3580000vxl

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30