Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp

Röntgensjuksköterska radiologi

Länssjukhuset i Kalmar

Vi erbjuder en variationsrik och framåtsträvande roll som röntgensjuksköterska på Länssjukhuset i Kalmar. Som röntgensjuksköterska hos oss har du varierande arbetsuppgifter och rotation inom våra olika modaliteter vilket skapar en berikande miljö i din vardag och ger dig en bredd i din kompetens. Vi är på språng framåt och tar nu stora kliv för att utvecklas som klinik. Vårt pågående arbete med att få PET-CT på plats är ett av de otroligt viktiga steg som vi nu tar. Vi är ett team med olika lång erfarenhet och professioner vilket vi ser som fantastisk tillgång i vår utvecklingsresa. 

På radiologiska kliniken i Kalmar arbetar läkare, röntgensjuksköterskor, undersköterskor och medicinska sekreterare tillsammans med patienten i fokus. Vi har även några röntgenbiträden som är under utbildning/handledning för att bli röntgensjuksköterskor. 

Kliniken tar emot såväl planerade besök som akuta. Det gör att vi bemannar kliniken alla dagar i veckan och stora delar av dygnet. Tjänsten som röntgensjuksköterska innefattar i viss omfattning även jourarbete.

Läs gärna om våra medarbetare och deras beskrivning av att jobba hos oss. Du hittar intervjuerna här.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad röntgensjuksköterska. Det är meriterande om du har yrkeslivserfarenhet inom yrket. 

Det är viktigt för oss är att du kommer med ett driv, engagemang och med en vilja att göra skillnad. För att trivas gillar du kombinationen av att vissa dagar möta många patienter för rutinbesök likväl som att vissa dagar arbeta med komplexa ingrepp. Du ska vara nyfiken på och vilja utveckla din kompetens inom radiologi. Hos oss är det viktigt att du är strukturerad och kvalitetsmedveten.  

Personlig lämplighet är av stor vikt.

Din framtida arbetsplats

Vi är en mellanstor klinik som ger möjlighet till både bredd och specialisering inom våra olika professioner. Personalen består av ca 120 medarbetare som tillsammans utför ungefär 100 000 undersökningar per år. Tillsammans arbetar vi på olika sätt och bidrar för att utveckla och förvalta ny kunskap inom de olika undersökningar vi erbjuder, både akuta och elektiva. Vi arbetar i en modern maskinpark med CT, slätröntgen, MR, angiografi, ultraljud och genomlysning. Ett arbete pågår för att få PET-CT på plats till 2026. Tillsammans skapar vi en arbetsplats med stort engagemang och delaktighet, där alla ges möjlighet att vara med och påverka. Vi kombinerar ett stort medicinskt kunnande med en stor mänsklig omtanke och ser att tekniken som finns inom vårt område hela tiden utvecklar oss och skapar stora möjligheter för våra medarbetare att utvecklas med den.  

Länssjukhuset i Kalmar är ett av tre sjukhus i Kalmar län. Sjukhuset är ett akutsjukhus med specialistvård, förlossningsvård och BB. Här arbetar drygt 2300 personer för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund.

Region Kalmar län ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi är över 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Hos oss får du många förmåner och ett av Sveriges bästa kollektivavtal. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete – varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Region Kalmar län erbjuder alla medarbetare en anställning på 100%. Om du arbetar deltid men önskar arbeta heltid kan utökning av tjänst erbjudas vid annan arbetsplats.

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2024/476

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2024-08-31
Upplysning om tjänsten

Sara Delphin, avdelningschef

0480-448848
Upplysning om tjänsten

Robin Hamrin, avdelningschef

0480-81302
Upplysning om tjänsten

Noëlle Temming, Vårdförbunet

0480-81208

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30