Regionjurist

Regionstab

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig möjligheten att utvecklas och utmanas tillsammans med engagerade kollegor med olika kompetenser och erfarenheter.  Vi arbetar i en offentlig förvaltning som gör skillnad i människors vardag och drivs av att vara ett stöd och skapa förutsättningar i en verksamhet som gör skillnad. Ditt bidrag handlar om att bistå med kvalificerad juridisk rådgivning och stöd till regionens anställda i olika förvaltningar och verksamheter samt till de förtroendevalda. Detta innebär bland annat granskning och upprättande av avtal, utlämnande av handlingar och sekretessprövningar, rättsutredningar och andra yttranden där behov finns av juridisk kompetens.

Du ingår som sakkunnig i olika arbetsgrupper och utredningar. Vidare får du utbilda och informera anställda inom olika rättsområden. Du arbetar brett inom bland annat följande rättsområden; offentlighets- och sekretessrätt, IT-rätt, dataskydd, kommunalrätt, hälso- och sjukvårdsrätt, avtalsrätt, förvaltningsrätt, upphandlingsrätt och patienträtt. I rollen ingår också att vara regionens datskyddsombud. Dataskyddsombudet har en central roll för att stödja regionens efterlevnad av dataskyddslagstiftningen och kontrollera att personuppgifter behandlas på ett korrekt och lagligt sätt inom organisationen. Uppdraget utförs till stor del genom en rådgivande och stödjande roll.

Vi söker

Vi söker dig som har en har juristexamen eller annan likvärdig utbildning och som har goda kunskaper inom det offentligrättsliga området, såsom offentlighets- och sekretsslagen, kommunallag, förvaltningslag, patientdatalag, GDPR med mera.Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete som dataskyddsombud eller på annat sätt har arbetat inom dataskyddsområdet.

Du är öppen, engagerad och kunnig. Du har förmåga att arbeta strukturerat, tar initiativ och är kvalitetsmedveten. Du har ett systematiskt och noggrant arbetssätt och tycker om att ge service. Du tar stort eget ansvar i ditt arbete. Du har förmågan att se helheten och arbetar bra både självständigt och i grupp. Du bidrar till ett gott arbetsklimat i gruppen. Du har en god pedagogisk förmåga och har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du har ett intresse för utvecklingsfrågor. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta i en offentlig och politiskt styrd organisation. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet.

Vår arbetsplats

Regionstab kansli ansvarar för beredningen av ärenden till regionfullmäktige, regionstyrelse, nämnder och beredningar. Vidare finns funktioner som dataskyddsombud, jurister, arkivstrateg, dokumentcontroller, reception, sekreterare och handläggare inom kansliet.

Vår enhet är en del av Regionstaben, där det jobbar 140 experter inom bland annat arbetsmiljö, ekonomi, HR, hållbarhet, hälsa, juridik, kommunikation, läkemedel, planering, samordning, säkerhet och utveckling. Alla arbetar för att utveckla organisationen och förbättra för invånarna i Kalmar län. Inom våra respektive expertområden är vi även ett stöd till Region Kalmar läns ledning, chefer, förvaltningar och verksamhet.
Vi är en del av Region Kalmar läns 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2020/769

Placering/enhet:

Regionstab

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2020-12-16

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Ann-Sofie Dejke, Kanslidirektör

0480-841 77

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30