Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp

Regionjurist

Regionstab

Vi söker dig som vill vara med på en spännande utvecklingsresa och som vill arbeta i ett sammansvetsat juristteam. Vi erbjuder dig möjligheten att utvecklas och utmanas tillsammans med engagerade kollegor med olika kompetenser och erfarenheter. Vi arbetar i en offentlig förvaltning som gör skillnad i människors vardag och drivs av att vara ett stöd och skapa förutsättningar i en verksamhet som gör skillnad. Ditt bidrag handlar om att bistå med kvalificerad juridisk rådgivning och stöd till regionens anställda i olika förvaltningar och verksamheter samt till de förtroendevalda. Detta innebär bland annat granskning och upprättande av avtal, utlämnande av handlingar och sekretessprövningar, rättsutredningar och andra yttranden där behov finns av juridisk kompetens. Du ingår som sakkunnig i olika arbetsgrupper och utredningar. Vidare får du utbilda och informera anställda inom olika rättsområden.

Du arbetar brett inom bland annat följande rättsområden; offentlighets- och sekretessrätt, IT-rätt, dataskydd, kommunalrätt, hälso- och sjukvårdsrätt, avtalsrätt, förvaltningsrätt, upphandlingsrätt och patienträtt. I tjänsten ingår att delta i Region Kalmar läns fortsatta utvecklingsresa inom högaktuella områden som NIS, dataskydd, digitalisering, datadelning, civilt försvar och krisberedskap. Uppdraget utförs till stor del genom en rådgivande och stödjande roll.

Om dig

Vi söker dig som har en har juristexamen eller annan likvärdig utbildning och som har goda kunskaper inom det offentligrättsliga området, såsom offentlighets- och sekretesslagen, kommunallagen, förvaltningslagen, patientdatalagen, GDPR med mera. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete som dataskyddsombud eller på annat sätt har arbetat inom dataskyddsområdet alternativt att du har arbetat som region- eller kommunjurist.

Du är öppen, engagerad och kunnig. Du har förmåga att arbeta strukturerat, tar initiativ och
är kvalitetsmedveten. Du har ett systematiskt och noggrant arbetssätt och tycker om att ge service. Du tar stort eget ansvar i ditt arbete. Du har förmågan att se helheten och arbetar bra både självständigt och i grupp. Du bidrar till ett gott arbetsklimat i gruppen. Du har en god pedagogisk förmåga och har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du har ett intresse för utvecklingsfrågor. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta i en offentlig och politiskt styrd organisation. Är du en skicklig problemlösare som motiveras av att arbeta med samhällsviktiga utmaningar är tjänsten hos oss en möjlighet för dig. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet.

Vi arbetar med löpande urval.

Din framtida arbetsplats

Regionstab kansli ansvarar för beredningen av ärenden till regionfullmäktige, regionstyrelse, nämnder och beredningar. Vidare finns funktioner som dataskyddsombud, jurister, arkivarier, dokumentcontroller, sekreterare och handläggare inom kansliet.

Vår enhet är en del av Regionstaben som består av 140 medarbetare med kompetens inom bland annat ekonomi, juridik, HR, kommunikation, planering, samordning, hållbarhet och säkerhet. Alla arbetar för att utveckla organisationen och förbättra tillvaron för invånarna i Kalmar län. Inom våra respektive expertområden är vi även stöd till Region Kalmar läns ledning, chefer och förvaltningar.

Region Kalmar län ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi är över 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Hos oss får du många förmåner och ett av Sveriges bästa kollektivavtal. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete – varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Region Kalmar län erbjuder alla medarbetare en anställning på 100%. Om du arbetar deltid men önskar arbeta heltid kan utökning av tjänst erbjudas vid annan arbetsplats.

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2024/430

Placering/enhet:

Regionstab

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2024-07-28
Upplysning om tjänsten

Ann-Sofie Hedenstein

010-3584177

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30