Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp
bild för annons PTP-psykolog barn- och ungdomshabiliteringen i Oskarshamn

PTP-psykolog barn- och ungdomshabiliteringen i Oskarshamn

Västerviks sjukhus

Hos oss på habiliteringen kan vi erbjuda dig som PTP-psykolog ett meningsfullt och stimulerande arbete! Vår målgrupp är patienter med varaktiga funktionsnedsättningar såsom autism, intellektuell funktionsnedsättning och rörelsehinder.

Arbetet är varierande och omfattar processen från nybesök och framtagande av habiliteringsplaneringar till teammöten, utredningar och behandlingar. Vi utreder små barn med autismfrågeställning, men gör också kognitiva bedömningar och utredningar med frågeställning intellektuell funktionsnedsättning för patienter i alla åldrar.

Din roll som psykolog är ofta stödjande och rådgivande mot patienter, föräldrar eller andra i nätverket. Samverkan med vårdgrannar och patientnätverk är en naturlig del av arbetet – allt för att se till att våra patienter får rätt stöd utifrån sina förutsättningar. På habiliteringen drar vi nytta av det tvärprofessionella lärandet och du kommer erbjudas att möta många olika patienter för att kunna utvecklas. Det finns möjlighet att anpassa innehållet i arbetet efter just dina intresseområden och att få arbeta med exempelvis utbildningar till patienter och deras föräldrar. 

Som PTP-psykolog hos oss deltar du i Region Kalmar läns PTP-program. PTP-programmet innefattar både föreläsningar för att bredda bilden av psykologyrket och fördjupa den psykologiska kompetensen, men också möjlighet till nätverkande med kollegor. 

Om dig

Vi söker dig som har examen från psykologprogrammet. Tjänsten är på 12 månader med goda möjligheter till tillsvidareanställning efter PTP-tjänstgöringen. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med patienter med autism, intellektuell funktionsnedsättning eller rörelsehinder. Din goda pedagogiska förmåga är värdefull då arbetet behöver anpassas utifrån patientens förutsättningar. Det viktigaste i den här rollen är att du är intresserad av vår målgrupp och att du är en kreativ problemlösare! 

Goda kunskaper i det svenska språket i tal och skrift är ett krav för tjänsten.  

Din framtida arbetsplats

Habilitering Norr omfattar fem habiliteringsteam och en syncentral med mottagningar i Västervik, Vimmerby och Oskarshamn. Vi är omkring 50 medarbetare och inom habiliteringen arbetar arbetsterapeut, sjukgymnast/fysioterapeut, psykolog, kurator, logoped, läkare, sjuksköterska, specialpedagog och teamsekreterare. Vi arbetar dagtid med planerad verksamhet. 

Som PTP-psykolog hos oss kommer du arbeta i barn-och ungdomsteamet i Oskarshamn där det även arbetar en legitimerad psykolog. Din handledare under PTP-tjänstgöringen arbetar på barn- och ungdomshabiliteringen i Vimmerby.

Vi är nyfikna på dig, välkommen med din ansökan!  

Vi är en del av Västerviks sjukhus, som är ett akutsjukhus med förlossningsvård och BB. På sjukhuset jobbar 1 500 medarbetare, vars ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. De senaste åren har vi varit mellan etta och trea i listan över ”Sveriges bästa mellanstora sjukhus” och vi kommer alltid högt i AT-läkarnas ranking. Sjukhuset ligger nära Västerviks centrum och skärgård.
Sjukhuset är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.


Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Region Kalmar län erbjuder alla medarbetare en anställning på 100%. Om du arbetar deltid men önskar arbeta heltid kan utökning av tjänst erbjudas vid annan arbetsplats.

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2024/241

Placering/enhet:

Västerviks sjukhus

Anställningsform:

Särskild visstidsanställning

Anställningstid:

Tidsbegränsad

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2024-04-30
Upplysning om tjänsten

Rebecka Nilsson, områdeschef

010-3582620
Upplysning om tjänsten

Wendy Groot, psykolog

010-3587734

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30