Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp

Psykolog företagshälsovård

Regionstab

Är du intresserad av att ta dig an ett spännande uppdrag som psykolog på Region Kalmars inbyggda företagshälsovård?

Vi är en arbetsplats med engagerade kollegor som består av olika professioner som arbetar tillsammans i team för att stötta Region Kalmar Läns alla verksamheter i sitt arbete med arbetsmiljö och rehabilitering. Uppdraget som psykolog hos oss är stimulerande och varierande.

Företagshälsovården ska tillhandahålla tjänster som riktas till våra verksamheter på organisationsnivå, gruppnivå och individnivå. Vi ska vara ett stöd för chefer, HR-funktion, medarbetare samt vara rådgivande till skyddsombud och fackliga företrädare. Företagshälsovården är en oberoende resurs inom områdena arbetsmiljö och rehabilitering. Huvuduppdraget är att arbeta för att förebygga och undanröja hälsorisker på arbetsplatser och ha kompetens att identifiera och beskriva sambanden mellan arbetsmiljö, organisation, produktivitet och hälsa.

Som psykolog inom företagshälsovården är du en strategisk resurs inom arbetsmiljöområdet för chefer, ledningsgrupper och samrådsorgan på alla nivåer för att på så sätt bidra till att dessa aspekter vävs in i övrig verksamhetsplanering och uppföljning. Du identifierar och beskriver samband mellan arbetsmiljö, hälsa och produktivitet. Utifrån ett helhetsperspektiv på arbetsmiljö och hälsa erbjuder du tvärprofessionella bedömningar, åtgärdsförslag och tjänster. Du arbetar konsultativt med att erbjuda kompletterande stöd till den sakkunskap och det arbetsmiljöansvar som finns inom Region Kalmar län. Ditt arbete innebär även samverkan med externa aktörer, exempelvis Försäkringskassan. Du fyller en viktig preventiv funktion genom att arbeta med hälsoförebyggande arbete för individer, chefer och på organisationsnivå.
Företagshälsovården erbjuder goda möjligheter till kompetensutveckling.

Om dig

Vi söker dig som vill arbeta hälsofrämjande, förebyggande och rehabiliterande på alla nivåer inom organisationen. Du är legitimerad psykolog, gärna med behörighet som specialistpsykolog inom arbets- och organisationspsykologi samt handledarutbildning. Har du tidigare arbetat inom företagshälsovård är det en fördel. Som person känner du igen dig i att du har lätt för att ta initiativ, du är trygg i dig själv och har förmåga att ställa om efter ändrade förutsättningar. Du har en god samarbets- och empatisk förmåga. Ditt goda omdöme, helhetssyn och strukturerade arbetssätt bidrar till vårt gemensamma arbete i syfte att uppnå nytta för våra kunder. Du har erfarenhet av och är intresserad av pedagogiska uppgifter då föreläsningar och utbildningar själv och tillsammans med kollegor är en del av arbetsvardagen hos oss.

Du har ett genuint intresse för människor, deras hälsa och relationen individ och organisation, respektive sambanden mellan arbetsmiljö och hälsa. Eftersom resor förekommer i tjänsten behöver du ha B-körkort

Din framtida arbetsplats

Arbetsmiljö och Hälsa är region Kalmars inbyggda företagshälsa. Vårt uppdrag är att vara en oberoende resurs som på kort och lång sikt stödjer Region Kalmar län i arbetet med att realisera målet att vara en av Sveriges bästa arbetsplatser.

Insatserna riktar sig både till organisationen som helhet, enskilda arbetsplatser, grupper och individer. Genom sitt arbete bidrar företagshälsovården till att skapa en god arbetsmiljö med stöd till chefer, HR, medarbetare, Skyddsombud och fackliga företrädare inom Region Kalmar län. Regionens förväntan är att företagshälsovården medverkar tidigt i arbetsmiljöarbetet.

Vår enhet är en del av Regionstaben som består av 140 medarbetare med kompetens inom bland annat ekonomi, juridik, HR, kommunikation, planering, samordning, hållbarhet och säkerhet. Alla arbetar för att utveckla organisationen och förbättra tillvaron för invånarna i Kalmar län. Inom våra respektive expertområden är vi även stöd till Region Kalmar läns ledning, chefer och förvaltningar.

Region Kalmar län ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi är över 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Hos oss får du många förmåner och ett av Sveriges bästa kollektivavtal. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete – varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Region Kalmar län erbjuder alla medarbetare en anställning på 100%. Om du arbetar deltid men önskar arbeta heltid kan utökning av tjänst erbjudas vid annan arbetsplats.

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2024/302

Placering/enhet:

Regionstab

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2024-07-21
Upplysning om tjänsten

Rose-Marie Svakko, enhetschef

010-3586488
Upplysning om tjänsten

Jens Johansson, Psykologförbundet

010-3588024

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30