Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp

Psykolog, barn och medicin

Västerviks sjukhus

Är du intresserad av ett uppdrag som erbjuder dig det bästa av två världar på barn- och ungdomskliniken och på medicinkliniken på Västerviks Sjukhus?

I detta uppdrag ges du möjlighet till stor flexibilitet i form av distansarbete och varierade arbetstider. På barn- och ungdomskliniken kommer du att arbeta med bedömning, utredning och uppföljning av barn i åldrarna 0-18 år. En stor del av arbetet består av att utreda och följa upp barn som vårdats på neonatalavdelningen, riskbarnsuppföljning samt barn och ungdomar med neurologiska diagnoser. Du kommer att ingå i bland annat neuroteamet där du arbetar med barnneurologer, neurosjuksköterska, kurator och fysioterapeut. Viss behandling ingår, vanligtvis av lite äldre barn och ungdomar med kroniska sjukdomar. Du kommer även samarbeta med klinikens kurator kring olika ärenden. Du erbjuds handledning tillsammans med andra psykologer inom regionen. På medicinkliniken kommer du att tillhöra och arbeta i minnesmottagningens team tillsammans med läkare, specialistsjuksköterska, specialistundersköterska (silviasyster), kurator samt arbetsterapeut. Du kommer att arbeta med neuropsykologiska testningar som ett led i demensutredningar, återkoppling av resultat av genomförda utredningar till teamet, patienter och anhöriga samt bidra till teamets arbete utifrån din specialistkunskap som psykolog. 

Om dig

För att lyckas i rollen behöver du vara legitimerad psykolog med ett intresse för och nyfikenhet på att arbeta med både barn, ungdomar och vuxna utifrån psykologens specialistkunskaper. Vi tror att du är självgående och stabil, har en god samarbetsförmåga och anstränger dig för att hitta lösningar. Du kan förmedla ditt budskap på ett tydligt sätt och ser till verksamheternas bästa i agerande och beslut. Du organiserar ditt arbete på ett effektivt sätt samt är trygg och stabil som person. Har du tidigare erfarenhet av liknande uppdrag är det positivt. Tjänsten omfattas av registerkontroll, utdrag från polisens belastningsregister måste uppvisas innan anställning kan erbjudas. Till denna tjänst tillämpas löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Vi är nyfikna på dig - varmt välkommen med din ansökan!

Din framtida arbetsplats

barn- och ungdomskliniken finns trevliga kollegor och bra möjligheter till att utvecklas inom arbetet med vård av barn och unga. Vi samarbetar bra och har roligt på jobbet samtidigt som vi får vara med och göra skillnad. Barnkliniken har ett öppet klimat och vi är stolta över att kunna erbjuda en god vårdkvalité till våra patienter.I klinikens uppdrag ingår att ta emot barn i åldrarna 0-18 år, vi är specialiserade på somatisk vård som omfattar medicinsk utredning, behandling och omvårdnad. Uppdraget omfattar hela bredden av barnmedicinska problem samt slutenvård inom kirurgi, ortopedi, hud, ögon och öron samt i vissa fall även barn- och ungdomspsykiatri. Kliniken består av två öppenvårdsavdelningar och en vårdavdelning. Vårdavdelningen har tolv vårdplatser som omfattar både avdelnings- och neonatalplatser. Här finns även dagsjukvård, barn-och ungdomsmottagning samt sjukhusskola. Vårt mål är att alltid uppnå en hög medicinsk kvalitet i kombination med ett gott omhändertagande.
Medicinkliniken består av ca 230 medarbetare, alla professionerna inräknade. Vi har nära samarbete över yrkesgränserna. Våra engagerade medarbetare arbetar varje dag för hög medicinsk kvalité, tillgänglighet och nöjda patienter. Medicinkliniken på Västerviks sjukhus omfattar tre vårdavdelningar, en njur- och dialysmottagning och två medicinmottagningar där samtliga specialistmottagningar finns representerade. Sjuksköterskebaserade mottagningar finns på alla enheter. Stor kompetens, erfarenhet, engagemang och arbetsglädje kännetecknar medicinkliniken som arbetsplats. Är du nyfiken på att flytta till Västervik har vi möjlighet att tipsa om boende och andra praktikaliteter. Flytta till Västervik - läs mer här.

Vi är en del av Västerviks sjukhus, som är ett akutsjukhus med förlossningsvård och BB. På sjukhuset jobbar 1 500 medarbetare, vars ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. De senaste åren har vi varit mellan etta och trea i listan över ”Sveriges bästa mellanstora sjukhus” och vi kommer alltid högt i AT-läkarnas ranking. Sjukhuset ligger nära Västerviks centrum och skärgård.
Sjukhuset är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.


Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Region Kalmar län erbjuder alla medarbetare en anställning på 100%. Om du arbetar deltid men önskar arbeta heltid kan utökning av tjänst erbjudas vid annan arbetsplats.

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2024/240

Placering/enhet:

Västerviks sjukhus

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2024-05-31
Upplysning om tjänsten

Charlotte Ohlsén

010-3586480
Upplysning om tjänsten

Linda Berggren

010-3587055
Upplysning om tjänsten

Ann-Sophie Svahn

0490-87003

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30