Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp
bild för annons Psykolog, barn och medicin

Psykolog, barn och medicin

Västerviks sjukhus

Vi erbjuder

Är du intresserad av ett uppdrag som erbjuder dig det bästa av två världar på barn- och ungdomskliniken och på medicinkliniken på Västerviks Sjukhus?

I detta uppdrag ges du möjlighet till stor flexibilitet i form av distansarbete och varierade arbetstider. Du kommer att arbeta med bedömning, utredning och uppföljning av barn i åldrarna 0-18 år, uppdraget ser  lite olika ut beroende på patienternas ålder och förutsättningar. En stor del av arbetet består av att utreda och följa upp barn som vårdats på neonatalavdelningen samt barn och ungdomar med neurologiska diagnoser. En annan stor patientgrupp är riskbarn i förskoleåldern samt lite äldre barn som ingår i neuroteamet. I neuroteamet arbetar psykologen tillsammans med barnneurologer, neurosjuksköterska, kurator och fysioterapeut. Viss behandling ingår, vanligtvis  av lite äldre barn och ungdomar med kroniska sjukdomar. Du kommer även samarbeta med klinikens kurator kring olika ärenden. Samarbete med vårdgrannar och andra, till exempel skola, som finns runt barnet/ungdomen ingår. Du erbjuds handledning tillsammans med andra psykologer. Vi har även regelbundna träffar med psykologer som arbetar med barn i kommunala och regionala verksamheter runt om i Västerviks kommun med omnejd.
På medicinkliniken kommer du att tillhöra och arbeta i minnesmottagningens team tillsammans med läkare, specialistsjuksköterska, specialistundersköterska (silviasyster), kurator  samt arbetsterapeut. Du kommer att arbeta med demensutredningar, återkoppling av resultat av genomförda utredningar till teamet, patienter och anhöriga samt bidra till teamets arbete utifrån din specialistkunskap som psykolog. 

Vi söker

För att lyckas i rollen behöver du vara legitimerad psykolog med ett intresse för och nyfikenhet på att arbeta med både barn, ungdomar och vuxna utifrån psykologens specialistkunskaper. Vi tror att du är självgående och stabil, har en god samarbetsförmåga och anstränger dig för att hitta lösningar. Du kan förmedla ditt budskap på ett tydligt sätt och ser till verksamheternas bästa i agerande och beslut. Du organiserar ditt arbete på ett effektivt sätt samt är trygg och stabil som person. Har du tidigare erfarenhet av liknande uppdrag är det positivt. Tjänsten omfattas av registerkontroll, utdrag från polisens belastningsregister måste uppvisas innan anställning kan erbjudas. Vi är nyfikna på dig - varmt välkommen med din ansökan!
 

Vår arbetsplats

Barn- och ungdomskliniken har ett fint arbetsklimat där vi tar väl hand om varandra, har ett nära samarbete mellan professionerna och lägger stor vikt på kontinuerligt lärande i form av internutbildningar. I klinikens uppdrag ingår att ta emot barn i åldrarna 0-18 år, vi är specialiserade på somatisk vård som omfattar medicinsk utredning, behandling och omvårdnad. Uppdraget omfattar hela bredden av barnmedicinska problem samt slutenvård inom kirurgi, ortopedi, hud, ögon och öron samt i vissa fall även barn- och ungdomspsykiatri. Kliniken består av två öppenvårdsavdelningar och en vårdavdelning. Vårdavdelningen har tolv vårdplatser som omfattar både avdelnings- och neonatalplatser. Här finns även dagsjukvård, barn-och ungdomsmottagning samt sjukhusskola. Vårt mål är att alltid uppnå en hög medicinsk kvalitet i kombination med ett gott omhändertagande.
Medicinkliniken består av ca 230 medarbetare, alla professionerna inräknade. Vi har nära samarbete över yrkesgränserna. Våra engagerade medarbetare arbetar varje dag för hög medicinsk kvalité, tillgänglighet och nöjda patienter. Medicinkliniken på Västerviks sjukhus omfattar tre vårdavdelningar, en njur- och dialysmottagning och två medicinmottagningar där samtliga specialistmottagningar finns representerade. Sjuksköterskebaserade mottagningar finns på alla enheter. Stor kompetens, erfarenhet, engagemang och arbetsglädje kännetecknar medicinkliniken som arbetsplats. Är du nyfiken på att flytta till Västervik har vi möjlighet att tipsa om boende och andra praktikaliteter. Flytta till Västervik - läs mer här.

Vi är en del av Västerviks sjukhus, som är ett akutsjukhus med förlossningsvård och BB. På sjukhuset jobbar 1 500 medarbetare, vars ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. De senaste åren har vi varit mellan etta och trea i listan över ”Sveriges bästa mellanstora sjukhus” och vi kommer alltid högt i AT-läkarnas ranking. Sjukhuset ligger nära Västerviks centrum och skärgård.
Sjukhuset är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.


Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Region Kalmar län erbjuder alla medarbetare en anställning på 100%. Om du arbetar deltid men önskar arbeta heltid kan utökning av tjänst erbjudas vid annan arbetsplats.

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2023/1010

Placering/enhet:

Västerviks sjukhus

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2024-03-10
Upplysning om tjänsten

Charlotte Ohlsén, basenhetschef barnkliniken

0490-86480
Upplysning om tjänsten

Linda Berggren, avdelningschef medicin

0490-87055
Upplysning om tjänsten

Anne-Sophie Svahn, SACO

0490-87003

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30