Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp

Psykolog alternativt PTP-psykolog psykiatriska öppenvården

Psykiatriförvaltningen

Vi erbjuder

Hos oss erbjuds du ett varierat uppdrag med goda möjligheter till fördjupning inom egna intresseområden.

Psykologgruppen kompletterar varandra väl genom olika åldrar, bakgrund och intresseområden. Det bidrar till ett mycket givande arbetsklimat där vi både månar om varandra och har patienten i fokus. Psykologerna har väl utarbetad mötesstruktur där hela och delar av gruppen ses regelbundet för erfarenhetsutbyte och kollegial handledning.

Arbetet innebär psykologiskt bedömnings-, utrednings- och behandlingsarbete. Du arbetar både självständigt och tillsammans med dina psykologkollegor och övriga professioner i verksamheten.

Öppenvårdspsykiatrin erbjuder en stor bredd av behandlingsformer såsom kognitiv beteendeterapi, psykodynamisk terapi, PTSD-behandling, internetbaserad KBT, ACT och DBT. Vi har också psykoedukativa patient- och anhöriggrupper som affektskola, bipolärskola och ADHD-skola.

I arbetet ingår samarbete med våra vårdgrannar. Vi har väletablerade kontaktvägar och upplever att kommunikation och samarbete fungerar mycket väl.

Vi erbjuder generöst med kompetensutveckling och handledning både externt och internt. Som ny medarbetare hos oss får du god introduktion i verksamheten och stöd via mentorskap.

Väljer du att göra PTP-tjänst hos oss får du ett heltäckande och spännande år. Region Kalmar län har ett PTP-program med studierektor och regelbundna nätverksträffar med utbildningar. Du har en PTP-handledare på avdelningen samt möjlighet att delta på internutbildningar. Efter din PTP-tjänstgöring finns goda möjligheter att tjänsten övergår till en tillsvidareanställning som legitimerad psykolog. 

Vi söker

Vi söker dig som är legitimerad psykolog eller som har examen från psykologprogrammet. Du är nyfiken och flexibel i ditt arbetssätt och kan bidra med idéer och drivkraft för att utveckla och förbättra vår verksamhet.

Då vi värnar teamarbetet är det viktigt att du har en mycket god samarbetsförmåga. Du är skicklig på att lyssna och kommunicera och bidrar på så sätt till ett gott arbetsklimat.

Det är viktigt att du är trygg i dig själv och har förmåga att arbeta självständigt med stöd av teamet.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av och intresse för allmänpsykiatriskt arbete, både behandling och utredning.

Vår arbetsplats

Psykiatriska öppenvården i Västervik består av två mottagningar inklusive ett beroendeteam. Målgruppen är vuxna över 18 år med behov av specialistpsykiatriska insatser såsom behandling, utredning, stödjande kontakt och samordning. Vi som arbetar på mottagningarna är sjuksköterskor, skötare, kuratorer, psykologer, psykoterapeuter, läkare och medicinska sekreterare.

Du kommer till en verksamhet som befinner sig i en spännande och expansiv utveckling. Just nu byggs ett nytt psykiatrihus som står klart 2025. Här samlas vuxenpsykiatrins alla verksamheter under ett och samma tak vilket skapar en patientfokuserad och patientsäker verksamhet. Våra patienter får smidigare övergångar och verksamheten får vinster i form av bättre utveckling och samarbete. I de nya lokalerna återöppnar vi också en av våra rättspsykiatriska vårdavdelningar.

Vi erbjuder alla våra nyanställda medarbetare en fördjupad introduktionsutbildning och regelbunden kompetenspåfyllnad.

Vi ingår i psykiatriförvaltningen i Region Kalmar län. Inom förvaltningen arbetar totalt 600 medarbetare med specialistpsykiatrisk vård för vuxna, barn- och ungdomar, rättspsykiatrisk vård samt rehabiliteringvård. Vi arbetar utifrån visionen: En specialistpsykiatri i framkant.

Region Kalmar län ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling.

Vi är över 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Hos oss får du många förmåner och ett av Sveriges bästa kollektivavtal. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete – varje dag.Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Region Kalmar län erbjuder alla medarbetare en anställning på 100%. Om du arbetar deltid men önskar arbeta heltid kan utökning av tjänst erbjudas vid annan arbetsplats.

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2024/176

Placering/enhet:

Psykiatriförvaltningen

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2024-03-24
Upplysning om tjänsten

August Erixon, avdelningschef

0490-86304
Upplysning om tjänsten

Hanna Eriksson, Psykologförbundet

0490-87230

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30