Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp

Psykolog alternativt PTP-psykolog psykiatriska öppenvården

Psykiatriförvaltningen

Vi erbjuder

Hos oss erbjuds du ett varierat uppdrag med goda möjligheter till fördjupning inom egna intresseområden.

Vuxenpsykiatri Norr består av en öppenvårdsmottagning i Vimmerby, två öppenvårdsmottagningar i Västervik samt psykiatrisk heldygnsvård inklusive rättspsykiatri i Västervik.

Psykologerna har väl utarbetad mötesstruktur där hela och delar av gruppen ses regelbundet för erfarenhetsutbyte och kollegial handledning.

Arbetet innebär psykologiskt bedömnings-, utrednings- och behandlingsarbete. Du arbetar både självständigt och tillsammans med dina psykologkollegor och övriga professioner i verksamheten.

Öppenvårdspsykiatrin erbjuder utöver specialiserade bedömnings- och utredningsinsatser en stor bredd av behandlingsformer såsom exempelvis kognitiv beteendeterapi, psykodynamisk terapi, PTSD-behandling, internetbaserad KBT, ACT och DBT. Vi har också olika psykoedukativa patient- och anhöriggrupper som affektskola, bipolärskola och ADHD-skola.

Handledning och vägledning av personal liksom utbildande insatser kan komma att vara aktuellt utifrån egen erfarenhet och kompetens.

I arbetet ingår samarbete med våra vårdgrannar. Vi har väletablerade kontaktvägar och upplever att kommunikation och samarbete fungerar mycket väl.

Vi erbjuder generöst med kompetensutveckling och handledning både externt och internt. Som ny medarbetare hos oss får du god introduktion i verksamheten och stöd via mentorskap.

Väljer du att göra PTP-tjänst hos oss får du ett heltäckande och spännande år. Efter din PTP-tjänstgöring finns goda möjligheter att tjänsten övergår till en tillsvidareanställning som legitimerad psykolog. 

I PTP-tjänsten har Region Kalmar län antagit ett PTP-program med studierektor och regelbundna nätverksträffar med utbildningar. Du har en PTP-handledare på avdelningen samt möjlighet att delta på internutbildningar.

Vi söker

Vi söker dig som är legitimerad psykolog eller som har examen från psykologprogrammet och som har ett stort engagemang i ditt arbete och förmåga att se patienten som individ. Du är nyfiken och flexibel i ditt arbetssätt och kan bidra med idéer och drivkraft för att utveckla och förbättra vår verksamhet.

Då vi värnar teamarbetet är det viktigt att du har en mycket god samarbetsförmåga. Du är skicklig på att lyssna och kommunicera och bidrar på så sätt till ett gott arbetsklimat.

Det är viktigt att du är trygg i dig själv och har förmåga att arbeta självständigt med stöd av teamet.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av och intresse för allmänpsykiatriskt arbete, både behandling och utredning.

Vår arbetsplats

Vår basenhet består av öppenvården i Västervik som är placerad på två mottagningar, en
öppenvårdsmottagning i Vimmerby samt slutenvårdsavdelningar och rättspsykiatri i Västervik.

Vi ingår i Psykiatriförvaltningen i Region Kalmar län. Inom förvaltningen arbetar totalt 600 medarbetare med specialistpsykiatrisk vård och behandling för vuxna, barn och ungdomar.
Psykiatriförvaltningen är en del av Region Kalmar län, vars 7 000 medarbetare jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare.
Region Kalmar län ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Region Kalmar län erbjuder alla medarbetare en anställning på 100%. Om du arbetar deltid men önskar arbeta heltid kan utökning av tjänst erbjudas vid annan arbetsplats.

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2024/72

Placering/enhet:

Psykiatriförvaltningen

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2024-02-18
Upplysning om tjänsten

Annika Malmunger, avdelningschef

0492-17618
Upplysning om tjänsten

Hanna Eriksson, Psykologförbundet

0490-87230

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30