Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp
bild för annons Projektledare IT

Projektledare IT

IT- förvaltningen

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett arbete som projektledare där du ges möjlighet att förena projektledning, IT-intresse och samhällsnytta. Du är en del av projektkontoret som arbetar med att driva digitaliseringsprojekt och ansvarar för utveckling och förvaltning av metoder, modeller och verktyg för projektstyrning inom Region Kalmar län.

I din roll leder du arbetet från definition av projekt och/eller uppdrag till leverans samt ansvarar för att leverera uppsatta mål och tidsramar. Du kommunicerar med projektets intressenter som finns både i kärnverksamheterna och inom IT-verksamheten. Du arbetar med ett eller flera parallella uppdrag, projekt eller delprojekt inom exempelvis hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och IT-infrastruktur i hela länet. I din roll ingår även utredningsarbete, analyser och förstudier. Din placering är i någon av våra lokaler i Kalmar, Västervik eller Oskarshamn men projekten och uppdragen utförs i hela länet vilket kan innebära tjänsteresor.

Vi söker

Vi söker dig som har:
- Akademisk utbildning inom IT alternativt annan utbildning och arbetslivserfarenhet som bedöms likvärdig.
- Arbetat som projektledare, gärna inom en större organisation med projekt inom IT och teknik, meriterande om erfarenheter av vård eller verksamhetsutveckling.
- God teknisk förståelse.

Meriterande är certifiering eller utbildning inom projektledning samt erfarenheter av projektmodellen PPS. Du är bra på att kommunicera rakt och öppet i både tal och skrift, trivs med såväl interna som externa kontakter och du skapar goda och förtroendefulla relationer. Ditt arbetssätt är strukturerat med planering, budgetering, fördelning av arbetsuppgifter, implementering och uppföljning. Du har erfarenhet av att arbeta med stort eget ansvar i team såväl som självständigt. Arbetet ställer krav på förståelse för verksamheten, processer och organisation samt kompetens inom tekniska lösningar och/eller systemvetenskap. Du har därför god teknisk och analytisk förmåga och kan på en övergripande nivå sätta dig in i och förstå systemtekniska lösningar.

Vår arbetsplats

Inom projektkontoret finns stor erfarenhet av projektledning och vi ser en styrka i att utbyta både erfarenheter och idéer med varandra. Vi förbättrar kontinuerligt processer och verktyg, samt har möjlighet att ingå i regionala och nationella nätverk vilket leder till ett utvecklande arbete. 

Vi arbetar med löpande urval, vilket innebär att vi kan komma att kalla till intervju före sista ansökningsdag, skicka därför gärna in din ansökan redan idag.

Läs gärna mer om hur det är att jobba inom Region Kalmar län

Jobba med IT som gör samhällsnytta! IT-förvaltningen finns till för att underlätta för de olika verksamhetsområdena så att de kan sätta patient och invånare i fokus. Det ställer extremt höga krav på den IT vi levererar. Vårt uppdrag är att ansvara för en tillgänglig och säker IT-miljö samt att i nära samverkan med Region Kalmar läns alla verksamheter driva och stödja arbetet med digitaliseringens möjligheter. I IT-förvaltningen finns cirka 180 medarbetare på orterna Kalmar, Oskarshamn och Västervik.

Vi är en del av Region Kalmar läns 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Region Kalmar län erbjuder alla medarbetare en anställning på 100%. Om du arbetar deltid men önskar arbeta heltid kan utökning av tjänst erbjudas vid annan arbetsplats.

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2024/27

Placering/enhet:

IT- förvaltningen

Antal platser:

2

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2024-02-18
Upplysning om tjänsten

Jon Sjölander, basenhetschef IT Interaktion

0490-87341
Upplysning om tjänsten

Mats Tyrbo, Vision

0480-84000vxl
Upplysning om tjänsten

Lina Kinnander Jarl, Vårdförbundet

0480-84000vxl

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30