Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp
bild för annons Överläkare/Specialistläkare, PET/CT

Överläkare/Specialistläkare, PET/CT

Länssjukhuset i Kalmar

Vi erbjuder

Vill du leda etableringen av vårt nya kompetenscentrum inom PET/CT?

Du blir nyckelpersonen som driver och implementerar arbetet inför planerad start under 2026 som kommer etableras i nybyggda lokaler. I dina arbetsuppgifter ingår att du utformar och bygger upp hur verksamheten ska bedrivas tillsammans med parter inom nystartat kompetenscentrum samt är delaktig i bland annat upphandling av ny utrustning. Ta chansen att forma verksamheten och din framtida arbetsplats. Hos oss kan du göra skillnad!

I din anställning kommer du ha klinisk tjänstgöring inom ditt specialistområde kombinerat med att du ansvarar för etablering och införande av PET/CT inom Region Kalmar län. Din organisatoriska tillhörighet kommer utgå från din basspecialitet. Verksamheten och bemanningen kommer ske i samverkan mellan nuklearmedicin, fysiologi, bild- och funktionsmedicin, onkologi och radiologi.

Kalmar länssjukhus är ett lagom stort och välfungerande sjukhus med goda resultat och korta beslutsvägar. Region Kalmar län är en trygg arbetsgivare och organisation med stor transparens. Tillträde till tjänsten sker omgående eller enligt överenskommelse. I denna rekrytering tillämpar vi tester i vårt urval såsom problemlösnings- och personlighetstest som mäter arbetsprestation och beteenden i arbetslivet.

Välkommen till natursköna Kalmar, en stad med rik historia vackert beläget vid Östersjön. Kalmar har den lilla stadens personliga charm, men erbjuder den stora stadens möjligheter. Dess anrika historia med Kalmars medeltida slott i spetsen, lockar årligen människor från världens alla håll. På sommaren blommar Kalmar upp och blir Sveriges bästa sommarstad! Ett stenkast från fastlandet ligger den idylliska ön Öland, med sina milslånga sandstränder och unika världsarv. Se filmen om Region Kalmar/Småland här

Vi söker

Vi söker dig med flerårig klinisk erfarenhet av PET/CT. Du är specialistläkare till din profession inom exempelvis nuklearmedicin, fysiologi, bild- och funktionsmedicin, radiologi eller onkologi.

Du har ett stort intresse och kunskap inom PET/CT området och vill utveckla den kliniska diagnostiken. Det är viktigt att du har en god planeringsförmåga, är drivande och entusiasmerande. Du är en problemlösare som sätter höga mål och arbetar uthålligt för att uppnå dem. Vidare är du duktig på att samarbeta, skapa goda relationer och ser till att kompetens, engagemang och delaktighet tas tillvara hos medarbetarna i organisationen. Vi ställer höga krav på ditt ledarskap och kunskap och vi förväntar oss att du gör samma för oss som arbetsgivare. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet.
Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Region Kalmar län erbjuder alla medarbetare en anställning på 100%. Om du arbetar deltid men önskar arbeta heltid kan utökning av tjänst erbjudas vid annan arbetsplats.

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2023/823

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2024-04-21
Upplysning om tjänsten

Annkristin Svensbergh, Sjukhuschef

0480-448210
Upplysning om tjänsten

Fredrik Enlund, Chef Diagnostiskt centrum

0480-89990

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30