Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp
bild för annons Logoped barn- och ungdomshabiliteringen

Logoped barn- och ungdomshabiliteringen

Västerviks sjukhus

Vi erbjuder

Är du intresserad av ett meningsfullt och variationsrikt uppdrag som logoped? Då finns en spännande möjlighet inom habiliteringen i vårt barn- och ungdomsteam i Västervik. Vår målgrupp är individer med varaktiga funktionsnedsättningar såsom intellektuell funktionsnedsättning, autismspektrumtillstånd och rörelsehinder. Tjänsten är ett vikariat för en av våra logopeder som är föräldraledig.  

Du blir en av två logopeder som aktivt deltar i teamets utrednings- och behandlingsarbete. Förutom bedömning och behandling vid ät- och sväljsvårigheter samt vid kommunikationssvårigheter ger du stöd till patienten, familjen och deras övriga nätverk. Du kommer arbeta både enskilt och tillsammans med andra erfarna kollegor, vilket gör arbetet stimulerande. Vi förskriver också flera olika typer av hjälpmedel som vi följer upp, bygger vidare på och stöttar patienterna att utvecklas med.

Vi söker

Till detta uppdrag söker vi dig med ett genuint intresse av att stödja och arbeta med patienter inom habiliteringen. Du trivs med att möta barn och ungas behov med hjälp av den specialistkunskap du besitter som legitimerad logoped. Det är naturligt för dig att samverka både med kollegor, vårdgrannar, förskola/skola med flera. Att ta del av kollegors kunskap och erfarenheter samtidigt som du själv delar med dig av dina kunskaper är en förutsättning för att nå målen för våra patienter. För att trivas i rollen behöver du ha en god samarbetsförmåga och gilla problemlösning.

I denna tjänst finns det möjlighet att arbeta hemifrån efter överenskommelse. Du behöver ha goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt B-körkort.

Vår arbetsplats

Vi är en liten arbetsplats med alla dess fördelar. Våra medarbetar uppskattar särskilt att äga sin planering, att arbetet är självständigt vilket ger variation i arbetet och innebär stort egenansvar. Vi jobbar tätt tillsammans. Hos oss är ingen fråga dum och därför har alla dörren öppen redo att hjälpas åt. Vi har också alla de fördelar med en stor arbetsplats där vi tillsammans i våra fem team i basenheten alltid har någon som har erfarenhet av precis rätt sak. Våra logopeder har regelbundna träffar tillsammans i basenheten där de pratar om komplicerade patientfall, hur de kan samarbeta kring utbildningsinsatser och hur de kan utveckla logopedin inom habiliteringen.

Basenheten Habilitering Norr omfattar barn-, ungdoms och vuxenhabilitering samt syncentralen i Kalmar läns sex norra kommuner. I verksamheten finns ca 50 medarbetare och på barn- och ungdomshabiliteringen finns följande professioner; arbetsterapeut, sjukgymnast/fysioterapeut, psykolog, kurator, logoped, läkare, sjuksköterska, specialpedagog och teamsekreterare. Hos oss arbetar vi som ett lag, lyssnar och drar åt samma håll. Erfarenhet, stor kompetens och arbetsglädje kännetecknar vår arbetsplats. 

Vi är en del av Västerviks sjukhus, som är ett akutsjukhus med förlossningsvård och BB. På sjukhuset jobbar 1 500 medarbetare, vars ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. De senaste åren har vi varit mellan etta och trea i listan över ”Sveriges bästa mellanstora sjukhus” och vi kommer alltid högt i AT-läkarnas ranking. Sjukhuset ligger nära Västerviks centrum och skärgård.
Sjukhuset är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.


Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Region Kalmar län erbjuder alla medarbetare en anställning på 100%. Om du arbetar deltid men önskar arbeta heltid kan utökning av tjänst erbjudas vid annan arbetsplats.

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2024/195

Placering/enhet:

Västerviks sjukhus

Anställningsform:

Tidsbegränsad anställning

Anställningstid:

Tidsbegränsad

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2024-04-14
Upplysning om tjänsten

Rebecka Nilsson

0491-782620
Upplysning om tjänsten

Marie Wallman Andersson, SRAT

0490-86797

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30