Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp

Lärare matematik

Regional bildningsverksamhet

Är du genuint intresserad av att vara lärare där du får göra avgörande skillnad? Folkhögskolan som skolform erbjuder goda möjligheter för studenter att lyckas med sin längtan att klara studier och komma vidare i livet. Hos oss är alla lärare en del av en kreativ arbetsplats med möten och samtal!

Tjänsten innebär huvudsakligen undervisning i matte på vår allmänna kurs, på grund- och gymnasienivå. Du planerar, genomför och följer upp undervisningen för våra deltagare samt utför andra uppgifter som ingår i läraruppdraget. Inom ramen för dina ämnen får du själv lägga upp din plan och bedriva din undervisning med stor frihet. Undervisningen sker oftast i mindre grupper med möjlighet att skapa en lugn och trygg atmosfär.

Om dig

Vi söker dig som har en lärarexamen med ämnesbehörighet i matematik på gymnasienivå och du har gärna behörighet i något mer ämne. Du har erfarenhet av att undervisa i matte på gymnasienivå. Vi förväntar oss att du kan arbeta processinriktat och att du har ett stort intresse för att arbeta med deltagarnas utveckling. Vi ser gärna att du har erfarenhet av utbildningsformen folkhögskola och att du har erfarenhet av Ecxel.

Som person är du strukturerad, engagerad och tydlig i din kommunikation både i undervisningen och mot dina kollegor. Som lärare hos oss strävar du efter att hitta olika verktyg för att nå fram till de studerande och att bygga självförtroende hos våra deltagare är centralt.

Beroende på kompetens och behov så kan viss undervisning ske på andra utbildningar på skolan. För närvarande är 50% av tjänsten på allmän kurs distans och därför är det önskvärt att du har vana och vilja att jobba med undervisning på distans.

Din framtida arbetsplats

Du kommer att vara en del i arbetslaget för vår allmänna kurs och delta i övergripande arbete och utvecklingsarbete för hela folkhögskolan. Vår målgrupp till allmän kurs är unga vuxna som av olika skäl inte har gått raka vägen genom gymnasiet och där vi erbjuder en annan väg till högskolestudier och arbete.

Vimmerby folkhögskola har lång erfarenhet av att arbeta med folkbildning. Våra övergripande mål för folkhögskolans arbete är att:

- bedriva verksamhet som bidrar till att stärka och utveckla demokratin.
- skapa möjligheter för en ökad mångfald av människor att påverka sin livssituation och skapa engagemang att delta i samhällsutvecklingen.
- utjämna utbildningsklyftorna och höja bildnings- och utbildningsnivån i länet.
- bredda intresset för kultur och öka delaktigheten i kulturlivet.
- bidra till ökad folkhälsa genom utvecklingsarbete kring hälsa och kultur.
- bidra till bättre integration genom en bredd av utbildningar.
- stärka arbetet för hållbar utveckling med utgångspunkt från Agenda 2030.

Du kommer att få arbeta i en utvecklande och inspirerande folkhögskolemiljö där skolan ligger centralt och naturskönt i Vimmerby. Vimmerby kännetecknas av det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren men också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.

Vi har en bredd av olika folkhögskolekurser. Vi har yrkesutbildningar till medicinsk sekreterare, socialpedagog, barnskötare, fastighetsskötare och musikalartist. De flesta av våra kurser bedrivs som heltidskurser på skolan, men vi har också distanskurser.

I förvaltningsområdet bildning ingår fem basenheter, biblioteksutveckling och de fyra folkhögskolorna: Gamleby folkhögskola, Högalids folkhögskola, Vimmerby folkhögskola och Ölands folkhögskola. Folkhögskolorna erbjuder ett brett utbud av utbildningar som bidrar till att höja bildnings- och utbildningsnivån i länet. Biblioteksutveckling initierar, leder och samordnar länets gemensamma utvecklingsarbete inom biblioteksområdet. Vi är en del av den regionala utvecklingsförvaltningen som tillsammans arbetar för tillväxt- och utvecklingsfrågor i Kalmar län.

Region Kalmar län ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi är över 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Hos oss får du många förmåner och ett av Sveriges bästa kollektivavtal. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete – varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Region Kalmar län erbjuder alla medarbetare en anställning på 100%. Om du arbetar deltid men önskar arbeta heltid kan utökning av tjänst erbjudas vid annan arbetsplats.

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2024/367

Placering/enhet:

Regional bildningsverksamhet

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2024-05-26
Upplysning om tjänsten

Susanne Lindvall, rektor

010-3575701
Upplysning om tjänsten

Ewa Persson, Sveriges Lärare

070-3216424
Upplysning om tjänsten

Susanne Håkansson, Sveriges Lärare

072-2006122

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30