Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp
bild för annons Läkare, barn- och ungdomskliniken

Läkare, barn- och ungdomskliniken

Västerviks sjukhus

Vi erbjuder

Är du nyfiken på att pröva på att arbeta som läkare på barnkliniken på Västerviks sjukhus finns en spännande möjlighet för dig - vi är ett härligt gäng som inser att vår breda kompetens är vår spets! Vi har två lediga tjänster som är tidsbegränsade till och med maj 2025 med möjlighet till förlängning för båda tjänsterna. Uppdraget hos oss innebär att du kommer att möta, behandla och vårda barn och ungdomar i åldrarna 0 -18 år som besöker barnmottagningen polikliniskt eller vårdas inskrivna på barnkliniken, det innebär att du har ett roterande schema som omfattar jourtjänstgöring. 

Vi söker

För att lyckas med uppdraget behöver du vara legitimerad läkare som slutfört AT-tjänstgöringen, ha intresse av och vara nyfiken på att arbeta inom barnmedicinska området. Som person känner du igen dig i att du är självgående, lugn och stabil med en god samarbetsförmåga med ett gott omdöme. Du behöver ha goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift. 

Vår arbetsplats

Barn-och ungdomskliniken tar emot barn i åldrarna 0 -18 år. Kliniken är specialiserad på somatisk vård som omfattar medicinsk utredning, behandling och omvårdnad. Uppdraget omfattar hela bredden av barnmedicinska problem samt slutenvård inom kirurgi, ortopedi, hud, ögon och öron samt i vissa fall även barn- och ungdomspsykiatri.

Kliniken består av två öppenvårdsavdelningar och en vårdavdelning. Vårdavdelningen har tolv vårdplatser fördelat på sju avdelningsplatser och fem neonatalplatser. Här finns även dagsjukvård, barn-och ungdomsmottagning, lekterapi och sjukhusskola. Vårt mål är att alltid ha en hög medicinsk kvalitet i kombination med ett gott omhändertagande. Vår arbetsplats kännetecknas av ett gott arbetsklimat där vi tar väl hand om varandra och har ett nära samarbete mellan de olika professionerna.

Vi är en del av Västerviks sjukhus, som är ett akutsjukhus med förlossningsvård och BB. På sjukhuset jobbar 1 500 medarbetare, vars ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. De senaste åren har vi varit mellan etta och trea i listan över ”Sveriges bästa mellanstora sjukhus” och vi kommer alltid högt i AT-läkarnas ranking. Sjukhuset ligger nära Västerviks centrum och skärgård.
Sjukhuset är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.


Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Region Kalmar län erbjuder alla medarbetare en anställning på 100%. Om du arbetar deltid men önskar arbeta heltid kan utökning av tjänst erbjudas vid annan arbetsplats.

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2024/50

Placering/enhet:

Västerviks sjukhus

Antal platser:

2

Anställningsform:

Tidsbegränsad anställning

Anställningstid:

Tidsbegränsad

Sysselsättningsgrad:

Heltid Heltid

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2024-02-18
Upplysning om tjänsten

Charlotte Ohlsén, Basenhetschef

0490-86480
Upplysning om tjänsten

Cecilia Kåremyr Läkarförbundet

0490-86000

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30